Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 19.11.2013.
17:57
B92 A

SPO i naprednjaci zajedno na izborima?

U konsultacijama sa liderima parlamentarnih stranaka, na sastanku kod Aleksandra Vučića danas je bio lider SPO Vuk Drašković i najavio moguću koaliciju sa SNS.

Vuk Drašković je podržao politiku koju vodi Vlada Srbije
 

Vuk Drašković je rekao da je tokom sastanka sa Vučićem podržao evropsku i kosovsku politiku Vlade, primenu Briselskog sporazuma, borbu protiv korupcije i kriminala. Drašković je rekao i da je Vučiću predložio da Srbija počne pristupanje NATO-u, ali da je odgovor Vučića bio da to nije moguće zbog skupštinske deklaracije. Jedna od tema bila je saradnja dve stranke.

"Vi znate da su SPO i SNS već uveliko u mnogim koalicijama na lokalu. Izrazili smo zajednički stav o zajedničkom nastupu i na parlamentarnim izborima, SPO i SNS-a na listi SNS-a, ali će se o tome kada dođe vreme izjasniti stranački organi obe partije", rekao je Drašković.

Na pitanje novinara da li je to predložio on ili Vučić, lider SPO-a je odgovorio: "To je potpuno nebitno. To je predložila realnost."

"Srbiji se mnogo žuri, nama se svima žuri i nema zastajkivanja, to sam rekao. Nema okretanja unazad. Ne sme se napraviti nijedan korak unazad kada su u pitanju strateška magistralna pitanja, jer svako zastajkivanje ili kolebanje daje šansu povratku unazad da te snage koje su za vraćanje Srbije u devedesete su takođe u nadiranju i kontraofanzivi, i glavna meta su im naravno Aleksandar Vučić, SNS koja ga sledi i SPO", zaključio je Drašković.

Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evroatlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije". Drašković smatra i da bi ubrzane evroatlantske integracije Srbije "onemogućile pokušaj snaga iz devedesetih godina (prošlog veka) da sve zaustave, zakoče i spreče i vrate nas nekoliko decenija unazad".
 

Podsetimo, pre njega prvi potpredsednik Vlade i lider SNS-a razgovarao je sa predsednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.11.2013. 18:29
NEMA TOGA sa kim ne bi mogao da učestvuje u VLASTI komunistička fukara i izdajnik Vuk Drašković . Dugogodišnji CINKAROŠ I DOUŠNIK DB uvek je odrađivao najprljaviji posao PROTIV SRBIJE . Naravno da mu Vučić sada odgovara jer su na istom zadatku .
Utorak 19.11.2013. 19:58
Bože, ološ na ološ a muva na go.....
Utorak 19.11.2013. 18:29
U tom slucaju niko u mojoj porodici,niko dod mojih prijatelja i jedno 20-50 clanova odbora SNS u kome sam clan nece izaci na glasanje ili ce iz inata glasati za SPS
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online