Utorak 19.11.2013.
17:57
B92

SPO i naprednjaci zajedno na izborima?

Vuk Drašković je podržao politiku koju vodi Vlada Srbije
 

Vuk Drašković je rekao da je tokom sastanka sa Vučićem podržao evropsku i kosovsku politiku Vlade, primenu Briselskog sporazuma, borbu protiv korupcije i kriminala. Drašković je rekao i da je Vučiću predložio da Srbija počne pristupanje NATO-u, ali da je odgovor Vučića bio da to nije moguće zbog skupštinske deklaracije. Jedna od tema bila je saradnja dve stranke.

"Vi znate da su SPO i SNS već uveliko u mnogim koalicijama na lokalu. Izrazili smo zajednički stav o zajedničkom nastupu i na parlamentarnim izborima, SPO i SNS-a na listi SNS-a, ali će se o tome kada dođe vreme izjasniti stranački organi obe partije", rekao je Drašković.

Na pitanje novinara da li je to predložio on ili Vučić, lider SPO-a je odgovorio: "To je potpuno nebitno. To je predložila realnost."

"Srbiji se mnogo žuri, nama se svima žuri i nema zastajkivanja, to sam rekao. Nema okretanja unazad. Ne sme se napraviti nijedan korak unazad kada su u pitanju strateška magistralna pitanja, jer svako zastajkivanje ili kolebanje daje šansu povratku unazad da te snage koje su za vraćanje Srbije u devedesete su takođe u nadiranju i kontraofanzivi, i glavna meta su im naravno Aleksandar Vučić, SNS koja ga sledi i SPO", zaključio je Drašković.

Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evroatlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije". Drašković smatra i da bi ubrzane evroatlantske integracije Srbije "onemogućile pokušaj snaga iz devedesetih godina (prošlog veka) da sve zaustave, zakoče i spreče i vrate nas nekoliko decenija unazad".
 

Podsetimo, pre njega prvi potpredsednik Vlade i lider SNS-a razgovarao je sa predsednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem.

2024 © - Vesti online