Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 18.11.2013.
18:52
b92.net A

Pantić: OEBS me je pokrao

Kandidat Građanske inicijative ''Srpska'' za gradonačelnika severne Mitrovice Krstimir Pantić kaže da još uvek nije odlučio da li će da učestvuje u drugom krugu izbora. On je istakao za B92 da OEBS i međunarodna zajednica veštački smanjuju razliku između kandidata Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i njega, kako članovi GI Srpska ne bi ušli u skupštinu opštine Kosovska Mitrovica. Ta razlika je oko 500 glasova.

Krstimir Pantić

Kao dokaz za svoje navode Pantić se poziva na izjave protivkandidata Ivanovića koji je upozorio na mogućnost da Vlada Srbije vrši krađu glasova interno raseljenih lica ,a nijednom nije spomenuo mogućnost da Priština krade, čime se, kako kaže, "diskvalifikovao i stavio na stranu Prištine".

Pantić kaže da Centralna izborna komisija Kosova još nije izbrojala oko 1000 glasova, i da GI Srpska "ne zna kako će oni prebrojati te glasove, i da li će ih nameštati onako kako bude njima odgovaralo".

"Ja ne mogu da prihvatim ove rezultate kao gradonačelnik, ali kao predstavnik Vlade imam obavezu i sačekaću rezultate", kazao je Pantić i dodao da je zadovoljan samim tokom glasanja , ali da je "ono što se kasnije dešavalo prevršilo svaku meru".

Krstimir Pantić tvrdi i da je OEBS uticao na to da se razlika između listi GI Srpska i GI SDP za lokalnu skupštinu smanji i svede na svega 40-tak glasova razlike i da se mahinacije OEBS-a upadljivo više vide u broju nevažećih listića za lokalnu skupštinu Kosovske Mitrovice. Zbog ove male razlike, dve su opcije za sastav skupštine opštine Kosovska Mitrovica: Koalicija Pantić- Ivanović, ili sklapanje partnerstva sa albanskim strankama.

"Oliveru je bliža opcija da vlast gradi sa Albancima, a meni je bliža Oliver", kazao je Pantić, dodavši da bi "radije išao na ponovljene izbore nego u koaliciju sa Oliverom".

Pantić je naveo i da je o svemu već obavestio ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, kao i da će i prvi potpredsednik vlade Srbije biti obavešten o navodnim mahinacijama glasačkim materijalom.

Pantić, koga podržava Vlada Srbije, kazao je da članovi biračkih odbora nisu bili u kontaktu sa glasačkim materijalom od sinoć u 19.30, kada ga je preuzeo OEBS, do ponoći, kada je počelo brojanje glasačkih listića. On navodi da su kutije putovale bez članova biračkih odbora do Prištine, a da je samo na jednom biračkom mestu, petina listića poništena, i da Građanska inicijativa ''Srpska'' sumnja da se radi o listićima koji pripadaju nihovoj listi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 19:39
kako je tužno gledati ovu izdajničku gamad koja se gloži oko koske koju im je terorista bacio... a srbijanci podržali ? mrš...
Ponedeljak 18.11.2013. 19:34
Ко зна, можда те није само покрао можда те мало и .аро, па немој сада да се буниш када си сам пристао на то.
Ponedeljak 18.11.2013. 21:45
Ovaj lik je baš bitanga. Badan mu bedni život,koji će da živi prezren od svoje sredine,a i od onih koji su ga podržavali na putu srama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online