Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 18.11.2013.
19:41
Beta A

Veljović: Uskoro zajednički odredi policije i Žandarmerije

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas da će u Novom Sadu odred Žandarmerije pomagati policiji u održavanju javnog reda i mira, s obzirom da je bezbednosna situacija u tom gradu loša.

Prilikom obilaska radova na objektu za obuku Žandarmerije u Novom Sadu zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, Veljović je naglasio da je sa policijom u Novom Sadu i Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovoreno da će biti formirani zajednički odredi policije i Žandarmerije.

Milorav Veljović u poseti Žandarmeriji

"Lokalne samouprave i policija moraju da sarađuju, jer je bezbednost građana zajednički interes i njih i Direkcije policije i Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je Veljović.

Zajednički odredi policijske uprave u Novom Sadu i Žandarmerije baviće se

Saradnja doprinosi stabilnosti

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je rešavanje problema vezanih za bezbednost u gradu ubrzano, te da ova saradnja doprinosi stabilizaciji situacije.

 

On je naglasio da je veoma važno i to što je sastanku prisustvovao i načelnik policijske uprave Begrada, zbog razmene iskustava.

bezbednošću građana, odnosno održavanjem javnog reda i mira, te će dnevno biti angažovana 24 žandarma koji će zajedno sa policijom patrolirati ulicama.

"Prema važećoj sistematizaciji u Policijskoj upravi u Novom Sadu, nisu zadovoljene potrebe prema broju građana, te Novom Sadu fali 259 policajaca. Međutim, u ovom momentu na kursu za policajce koji će raditi u ovom gradu ima 368 ljudi", rekao je Veljović.

On je naglasio da će samim tim biti urađena nova sistematizacija u Policijskoj upravi u Novom Sadu i da će na taj način grad za oko godinu dana dobiti novih 350 policajaca. Kako je dodao, cilj današnjeg sastanka je ujednačavanje rada svih
policijskih uprava i službenika u Srbiji, odnosno da "sve ono što ima Beograd, mora imati i Novi Sad u obimu koji odgovara broju stanovnika".

"Želimo da policija jedinstveno funkcioniše ne celoj teritoriji Srbije i da svakom građaninu bude garantovana bezbednost bez obzira ne versku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost", dodao je Veljović.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić kazao je da je saradnja sa Žandarmerijom veoma prihvaćena i da ima dobre efekte, kao i da će ova dva odreda sarađivati u narednim danima i na drugim taktičko-tehničkim akcijama.

Načelnik Policijske uprave u Beogradu Veselin Milić kazao je da je neminovna saradnja dve najveće policijske uprave u Srbiji, koje nose 50 odsto kriminaliteta u zemlji, te da je potrebna modernizacija i reorganizacija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 19:43
HAHAHHAHAHA U Novom Sadu ??? HAHAHAHHA A smeju li da prismrde Novom Pazaru ? Da ne spominjem Prištinu ?? hahahahahha
Ponedeljak 18.11.2013. 19:57
A do Velikog Trnovca jel smeju da svrate ?
Ponedeljak 18.11.2013. 23:10
Jel su to oni sto lupaju kutije po Mitrovici. Spremaju isti scenario i za Vojvodinu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online