Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.11.2013.
09:05
B92 A

Deponija posvađala Šabac i Sremsku Mitrovicu

Deponija Srem - Mačva od 2010. godine grade Šabac i Sremska Mitrovica sredstvima Evropske Unije. Završena je pre devet meseci i od tada čeka na otvaranje. Došlo je do spora Šapca i Mitrovice...izgleda da ne mogu da se dogovore ko će biti direktor preduzeća. Naravno, nijedna strana ne priznaje javno da se politika umešala....

Devet meseci po isteku roka za završetak, regionalna deponija u Sremskoj Mitrovici je prazna, a đubre preti da stigne u centar Šapca.

Regionalna deponija Srem - Mačva je prazna, a đubre preti da stigne u centar Šapca (Foto: Ilustracija)
 

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović tvrdi da šabačka uprava ne poštuje sporazum potpisan između dva grada.

- Pokušali smo nekoliko puta da razgovaramo o tome, ali se uvek odlagalo od strane Šapca. Grad Sremska Mitrovica se obraćao i pismenim putem kako bi se sva akta uskladila sa Zakonom o javnim preduzećima što je moralo da se uradi do februara ove godine, ali grad Šabac ni na jednu ovu inicijativu nije odgovorio, kaže gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

S druge strane, prvi čovek Šapca Miloš Milošević kaže da je u pitanju samo nesporazum.- U tumačenju nekih odredaba bilo je malih nesporazuma, ali smo ih razrešili. Svi ti akti će biti doneti, kako bi ova deponija mogla da funkcioniše na način kako smo to očekivali, kaže gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Iako nijedna strana neće da potvrdi da se umešala politka, komšijske nesuglasice nastale su posle izbora kada je na red došlo pitanje direktorske fotelje.

- Mi smo doneli odluku o promeni direktora, o promeni organa upravljanja, odluku o izmeni osnivačkog akta, odluku o izmeni sporazuma...Ni na jedan od tih dokumenata grad Šabac nije hteo da dâ saglasnost. Zašto, ne znam, kaže Nedimović.

- Imali smo lokalne izbore, promenile se političke snage i problem je nastao kada se tražilo da se smeni direktor koji je tada imenovan. Po našem tumačenju, sporazum ne predviđa takav način, tvrdi Milošević.

Deponija ne reciklira smeće, ali ima svoje preduzeće osnovano 2011. sa dvadesetak zaposlenih, koji primaju platu iz budžeta grada Šapca.

- To je tačno, ali će taj problem biti rešen kada iygladimo nesporazum, kaže Milošević.

Nedimović dodaje da će probnu upotrebnu dozvolu dobiti za mesec dana, ali da početak rada zavisi od uprave grada Šapca.

- Mi ćemo biti prinuđeni, ukoliko se sporazum ne postigne u narednih nekoliko dana, da zatražimo svoja prava u skladu sa sporazumom, a kasnije na sudu, kaže Nedimović.

Za ovaj projekat EU finasirala je oko 5 miliona evra, a Šabac i Sremska Mitrovica po milion, pa je dovedeno u pitanje kako će donatori shvatiti ovaj nesporazum.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 09:43
Slika naše budućnosti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online