Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 17.11.2013.
23:46
Beta A

LDP: Prvo o problemima, onda o budžetu

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je danas da se u parlamentu, pre razmatranja budžeta za narednu godinu, raspravlja o ključnim problemima koji Srbiju očekuju 2014. godine.

Potpredsednik LDP-a Bojan Đurić je naveo da je potrebno pre budžeta raspravljati o "sporoj državi, hroničnim manjkovima, penzijskom i zdravstvenom fondu, zadržavanju ogromnih subvencija najvećim gubitašima, nereformisanom tržištu rada, političkoj nestabilnosti koja sprečava reforme".

Čelnici Liberalno demokratske partije bi prvo da se ''pozabave'' ekonomskim problemima zemlje

On je u pisanoj izjavi naveo da su ti problemi danas na margini svakodnevnih partijskih prepirki koje ljudima ne donose nikakvu korist i pozvao sve stranke, i vlasti i opozicije, da se ponašaju razumno i odgovorno i da u toj raspravi ne bude populizma i demagogije.

"Naš deficit i sve veća zaduženja nisu incident, nego posledica činjenice da nam je zemlja u ekonomskom, obrazovnom i političkom smislu neorganizovana i ne može da odgovori izazovima vremena u kome živimo", kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, LDP neće svoju kritiku ekonomske i budžetske politike voditi populistički, niti će ljude lagati da je moguće napraviti bilo kakav ekonomski pomak, a da sve ostane kao danas.

"Tačno je da štednja bez razvoja nema smisla, ali razvoj upravo sprečava to što slobodnu ekonomiju guše preterana intervencija države i čuvanje statusa kvo u državnom sektoru", rekao je Đurić.

On je kazao da nije tačno da su najneefikasnije subvencije i dotacije iz budžeta radikalno smanjene. Subvencije najvećim gubitašima - Železnicama, Srbijagasu, Putevima Srbije, PIO Fondu su i dalje enormne.

"Srbijagas se guši u dugovima. Dotacija PIO Fondu je ogromna... Subvencija Železnici je ista kao i prošle godine, bez ikakvih unutrašnjih promena u tom preduzeću. Subvencija Putevima Srbije je zadržana, ponovo će im biti pokrivani dugovi, a firma je u istom stanju raspadanja godinama", kazao je Đurić.

On je naveo da je dotacija Nacionalnoj službi za zapošljavanje zadržana, iako je "za zemlju najbolje da se potpuno napusti sadašnji oblik tog 'biroa'".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 09:40
Čedi su se od prekomernog konzumiranja određenih opojnih droga,koliko vidim polako ali sigurno počeli otvarati neki novi vidici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online