Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.12.2013.
18:20
Beta A

LDP: Zabrana zapošljavanja da važi i za direktore

Poslanik opzocione Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić izjavio je danas da je podneo amandman kojim traži da izuzeće od zabrane i ograničavanja zapošljavanja u javnom sektoru ne važi za direktore javnih službi.

Đurić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je očigledno da je prekršen Zakon o javnim preduzećima, da nisu izabrani direktori i da se kroz predložena zakonska rešenja traži da se imenuje stotine direktora i da se sa njima zaključi ugovor o radu.

Potpuno pogrešan koncept: Bojan Đurić

"Ne verujem da će nekoga ko treba da ode na operaciju, kad ne bude bilo hirirga u nekoj bolnici, moći da pošalju u Narodnu Skupštinu ili u Agenciju za borbu protiv korupcije. Ne može se sekirom reformisati državna uprava ili u javnim službama na dve godine zaključati vrata, a istovremeno zapošljavati na mala vrata partijska
vojska", istakao je on.

Đurić misli da je potrebno uraditi analizu svakog segmenta uprave i da najmanje ograničenje treba da bude tamo gde su zdravstvo, prosvete i neke druge vrsta javnih službi.

"Ovo je potpuno pogrešan koncept. Dozvoljavate dodatno zapošljavanje u administraciji, a istrovremeno zabranjujete tamo gde jedino može da se ostvari neki razvoj i tamo gde je reč o ljudima i službama od kojih građanima direktno zavise svaki dan", naglasio je on.

Đurić ističe da će najveći problem biti to što će izaći generacije studenata medicine i fakulteta koji su vezani za prosvetu, a koji dve godine ni foraalno neće imati mogućnost da konkurišu na mesto u državnim institucijama.

"Ovo što radi Vlada sa ovakvim konceptom zatvaranja javnih službi potvrđuje da ovde niko ne ceni znanje", kazao je on i dodao da ne veruje da će novozaposleni u Fondu PIO, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ali ni u Skupštini promeniti Srbiju.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u naredne dve godine neće oštetiti nijedan segment državne uprave, a građani će dobiti
kvalitetniju uslugu.

"Ovim predlogom zakona stavlja se moratorijum na zapošljavanje u 2014. i 2015. Na taj način se amortizuje i zaustavlja trend koji je decenijama omogućavao zapošljavanje po partijskoj, prijateljskoj ili rođačkoj liniji", kazao je on novinarima u Skupštini Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 19:23
Kod nas je verovatno pocelo stvaranje nove stranke od strane zap sluzbi, posto mora da ostanu ovde i da ponude indiferentnom narodu nesta, posto narod uskoro nece vise da veruju niti Vuci, kao niti Tadiji. A ne mogu da pokradu ipak toliko glasova.
Petak 06.12.2013. 23:38
Je li to onaj Djuric sto je bio pre neke Godine u Prishtin na Proslavi Albanije,sa malom Zastavom i sa siftarskim Kacketom!Srbijo koga tvoji Gradjani placaju!!??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online