Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 11.11.2013.
13:02
D. N. Petrović - Vesti A

Tači sprema "svoje" izbore na Severu

Radite šta hoćete, upisujte koliko hoćete, ne interesuje me kolika je izlaznost i ko će biti predsednici opština na severu Kosova. Ovo je, prema informacijama iz Prištine, lojalnim Srbima, a i predstavnicima međunarodne zajednice pre nekoliko dana rekao kosovski premijer Hašim Tači kome je sada najvažnije da Srbi, svojim izlaskom na izbore (procenat nije važan) priznaju nezavisno Kosovo i zaokruže teritoriju samoproklamovane države.

Tvrd orah: Kosovska Mitrovica
 

Po istim informacijama, Tači se sprema da za šest meseci, najverovatnije istovremeno sa kosovskim parlamentarnim izborima, raspiše nove izbore za skupštine opština Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Kosovska Mitrovica kako bi popravio izlaznost i stekao legitimitet za upravljanje i ovim delom svoje države.


Zna Tači da je 3. novembra do 16 časova na izbore izašlo ukupno 3,8 Srba na severu (izbori su prekinuti dva sata kasnije, a izlaznost je mogla da se poveća samo za vrlo mali procenat) i da, uprkos bezobzirnim tvrdnjama Oebsa da su i takvi izbori demokratija i da imaju legitimitet, to "nisu izbori".

Zato se Tači sprema za nove izbore na kojima će, sada bez mešanja Srbije, pokušati da na glasanje izvede bar polovinu Srba. Tek tada moći će da kaže da je i sever glasao za nezavisnu državu Kosovo i tek tada će moći da na zgradama opština u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i severnoj Kosovskoj Mitrovici istakne table sa grbom i zastavom Kosova na albanskom i na srpskom jeziku, a u kancelarijama slike predsednika Kosova. Dok se to ne dogodi Srbi će, zajedno sa Albancima i Bošnjacima koji su glasali na severu, formirati skupštine opština u kojima će najviše odbornika imati Građanska inicijativa "Srpska".

Neće biti mnogo problema da se formira srpska većina i u Kosovskoj Mitrovici, jer je organizatorima izbora iz Prištine, Beograda i međunarodne zajednice "sve dozvoljeno". Izašli na izbore ili ne, Srbi u Mitrovici će za gradonačelnika imati Krstimira Pantića, u Leposaviću će to biti Dragan Jablanović, u Zvečanu Vučina Janković i u Zubinom Potoku Stevan Vulović koji su prošli u prvom krugu.


Kako će upravljati svojim opštinama sa 5-10 odsto glasova znaju samo oni sami. Prvi put u Leposaviću trojicu odbornika imaće Bošnjaci koji žive u selima prema Novom Pazaru, a u Zubinom Potoku u skupštinske klupe stižu Albanci iz sela Čabra. I u skupštinskim klupama opštine severna Kosovska Mitrovica sedeće veliki deo odbornika-Albanaca.


Lažna država, lažni i izbori - kaže jedan Srbin iz Kosovske Mitrovice koji još ne može da shvati zašto Srbija sve to podržava.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.11.2013. 13:07
JEDINSTVENIM SRBIMA ne može ništa ni BANDA IZ BEOGRADA NI BANDA IZ PRIŠTINE . NEMA IZBORA NI PO KOJU CENU ZA SRBE SA KOSOVA I TO JE JEDINI NAČIN DA SE PONIŠTI BRISELSKA IZDAJA I BRUKA .
Ponedeljak 11.11.2013. 15:34
Ne treba biti puno mudar da se shvati da je Izlazak na izbore priznanje Kosova. O tome sam trubio vec nekoliko puta svojim komentarima od samog pocetka. Srpska Vlada je defaktno nekompetentna da odlucije o zivotno vitalnim interesima Srba u Republici Srbiji.
Ponedeljak 11.11.2013. 17:13
...kada je upitanje annex-siranje 20% (po svemu) bogatu zemlu srbije, vlada bi se trbal obratiti narodu dal je 'OK' odreci se nje(KiM), ustvarima, vlada srbije se ne boji svog zkona koji ih(za isdaju svoju rodnu grudu) po ustav srbije kaci mnogo godine zatvora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online