Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 05.11.2013.
19:46 >> 20:02h
Beta A

Patrijarh Irinej počasni Zemunac

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej proglašen je za počasnog građanina beogradske opštine Zemun. Osim Irineja, za počasnog građanina Zemuna proglašen je i tvorac Karađorđeve šnicle Milovan Mića Stojanović.

Irineju je priznanje uručio predsednik opštine Zemun Dejan Matić (SNS) na svečanoj sednici Skupštine opštine u operi Madlenijanum
 

Irineju je to priznanje uručio predsednik opštine Zemun Dejan Matić na svečanoj sednici Skupštine opštine u operi Madlenijanum, održanoj povodom 5. novembra, praznika Zemuna - dana kada je Zemun oslobođen u Prvom svetskom ratu 1918. godine.

Patrijarh je, zahvaljujući na priznanju, rekao da svaka nagrada veoma prija i podstiče na dalji rad.

Svaka nagrada veoma prija i podstiče na dalji rad: Patrijarh Irinej
 

"Grad Zemun je napredovao na svim poljima u poslednjih nekoliko godina i uspeh neće izostati ako svi doprinesemo da naša otadžbina stane na duhovne, kulturne i privredne noge i dostigne nivoe na kojima smo bili", rekao je patrijarh Irinej, koji je Zemunu, Beogradu i celom srpskom narodu poželeo da sačuvaju svoje ime, kulturu i veru i budu dostojni naslednici svojih predaka.

Priznanje Zaslužni građanin Zemuna uručeno je tvorcu Karađorđeve šnicle Milovanu Mići Stojanoviću, glumcu Nenadu Jezdiću, pijanistkinji Ljiljani Arsenović, lekaru Vladimiru Špici i Milošu Peoviću za prosvetu.

Zaslužili priznanja
 

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, ministri u Vladi Srbije, poslanici i predstavnici diplomatskog kora.

Svečanosti prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

U Zemunu je na vlasti Srpska napredna stranka (SNS).

POVEZANE VESTI

Utorak 05.11.2013. 20:45
Ljuba Zemunac; Irinej Zemunac. ;) Izvinjavam se na šalu. Eh moj patrijarhu, u svakoj li je mirođiji i Toma s tobom. Braća, vatikanci, sve zajedno osjećaju.
Sreda 06.11.2013. 08:02
A Nikolić? A Nikolić? Možda dogodine će proglasiti njega, posle Irineja.
Sreda 06.11.2013. 00:06
Mеђународнa евроазијскa kонференција ће бити одржана 9. новембра у „Сава центру“, у сарадњи са руском државном институцијом “Россотрудничество”. Централна тема ће бити “Евроазијски покрет као слика будућности”. У раду конференције ће учествовати седморо представника покрета из Русије, Украјине и Бугарске, као и четворо из Србије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online