Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 04.11.2013.
12:53 >> 13:07h
Beta A

Dveri: Poraz politike Vlade Srbije na KiM

Funkcioner Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je uspeh bojkota kosovskih lokalnih izbora na severu Kosova poraz politike Vlade Srbije i da za incidente na glasalištima u severnoj Mitrovici nisu odgovorni organizatori bojkota.

Član rukovodstva ove vanparlamentarne stranke Boško Obradović pozvao je u pisanoj izjavi državni vrh Srbije da "prihvati realnost na Kosovu i Metohiji" i da prestane sa pritiscima na Srbe sa severa Kosova.

Svako zna kome je odgovarao prekid glasanja: Dveri

"Svakome je jasno da incident zbog koga su zatvorena biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici nisu izazvali predstavnici kampanje bojkota, jer je bojkot u tom trenutku apsolutno uspeo i njima je najmanje odgovaralo da dođe do incidenata", navodi se u saopštenju.

Maskirani napadači uništili su juče oko 17 sati birački materijal na tri birališta u severnoj Mitrovici, a predstavnici Vlade Srbije su za organizaciju nereda optužili Marka Jakšića, poslanika opozicione DS  koja se protivi učešću Srba na kosovskim lokalnim izborima.

Jakšić je odbacio optužbe i naveo da iz incidenata stoje pripadnici srpske Žandarmerije u civilu. Izbore na severu Kosova, posebno u severnoj Mitrovici, obeležio je i mali odziv birača.

Samardzić:Izbori propali, nema razloga da se ponove

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić ocenio je danas da su lokalni izbori na severu Kosova propali, pošto je bojkot uspeo i da nema razloga da se izbori ponove.

On je odbacio optužbe da DSS organizovala incidente u Kosovskoj Mitrovici na tri biračka mesta i naglasio da je prekidanje glasanja jedino odgovaralo vlastima u Beogradu. Samardžić je reakciju potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića okarakterisao kao "nervoznu" i dodao da su i međunarodna zajednica i Priština procenile da je u pitanju "izliv besa".

Potpredsednik DSS-a je istakao da će ta stranka objaviti video snimke svojih aktivista, na kojima se između ostalog vidi da je tog dana u Kosovskoj Mitrovici bio i zamenik direktora policije Bratislav Dikić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 13:01
VLADINA "politika" je pala na svim poljima . GDE I ŠTA SU URADILI DOBRO ZA NAROD ? LOPOVI koje su opljačkali SRBIJU SU NA SLOBODI , KOSOVO SU POKUŠALI DA PREDAJU TAČIJU , PRETE OTKAZIMA , ŽIVI SE SVAKI DAN GORE OD PRETHODNOG . NAROD IM JE JASNO REKAO ŠTA O NJIMA MISLI JUČE NA KOSOVU . VREME JE ZA IZBORE . MORA KOŠTUNICA JOŠ JEDNOM NA ČELO KOLONE ... NE MOŽE DRUGAČIJE .
Ponedeljak 04.11.2013. 14:10
Srpska zandarmerija je izgleda postala kvisliska formacija...
Ponedeljak 04.11.2013. 16:37
+ Николића,Вучића,Тачића,Вулина... треба одмах похапсити и ослободити Србију. ДО ПОБЕДЕ +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online