Ponedeljak 04.11.2013.
12:53 >> 13:07h
Beta

Dveri: Poraz politike Vlade Srbije na KiM

Član rukovodstva ove vanparlamentarne stranke Boško Obradović pozvao je u pisanoj izjavi državni vrh Srbije da "prihvati realnost na Kosovu i Metohiji" i da prestane sa pritiscima na Srbe sa severa Kosova.

Svako zna kome je odgovarao prekid glasanja: Dveri

"Svakome je jasno da incident zbog koga su zatvorena biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici nisu izazvali predstavnici kampanje bojkota, jer je bojkot u tom trenutku apsolutno uspeo i njima je najmanje odgovaralo da dođe do incidenata", navodi se u saopštenju.

Maskirani napadači uništili su juče oko 17 sati birački materijal na tri birališta u severnoj Mitrovici, a predstavnici Vlade Srbije su za organizaciju nereda optužili Marka Jakšića, poslanika opozicione DS  koja se protivi učešću Srba na kosovskim lokalnim izborima.

Jakšić je odbacio optužbe i naveo da iz incidenata stoje pripadnici srpske Žandarmerije u civilu. Izbore na severu Kosova, posebno u severnoj Mitrovici, obeležio je i mali odziv birača.

Samardzić:Izbori propali, nema razloga da se ponove

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić ocenio je danas da su lokalni izbori na severu Kosova propali, pošto je bojkot uspeo i da nema razloga da se izbori ponove.

On je odbacio optužbe da DSS organizovala incidente u Kosovskoj Mitrovici na tri biračka mesta i naglasio da je prekidanje glasanja jedino odgovaralo vlastima u Beogradu. Samardžić je reakciju potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića okarakterisao kao "nervoznu" i dodao da su i međunarodna zajednica i Priština procenile da je u pitanju "izliv besa".

Potpredsednik DSS-a je istakao da će ta stranka objaviti video snimke svojih aktivista, na kojima se između ostalog vidi da je tog dana u Kosovskoj Mitrovici bio i zamenik direktora policije Bratislav Dikić.

2024 © - Vesti online