Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 01.11.2013.
14:49
Beta A

Ujedinili se Petrović i Srećković

Političkoj stranci u osnivanju Zajedno za Srbiju, čiji je predsendik Dušan Petrović, danas je pristupio Izvorni Srpski pokret obnove, koji je pre nešto više od godinu dana kao udruženje osnovala grupa dotadašnjih članova SPO nezadovoljna politikom stranke.

Srđan Srećković i Dušan Petrović: Svi mogu sa svima
 

Sporazum o pristupanju u Beogradu potpisali su šef poslaničke grupe Zajedno za Srbiju u Skupštini Srbije Dušan Petrović i Sanja Čeković, koja je zajedno sa Srđanom Srećkovićem osnovala Izvorni SPO.

Petrović, bivši član Demokratske stranke, rekao je na konferenciji za novinare da je Zajedno za Srbiju spremna da o političkoj saradnji razgovara i sa opozicijom i sa vlašću i u tom kontekstu pomenuo je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, premijera Ivicu Dačića i predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića.

Upitan da li je spreman na razgovore i sa liderom DS-a Draganom Đilasom, Petrović je odgovorio potvrdno.

"Nisam se ja svađao sa Đilasom. Mi smo se razišli oko politike", rekao je Pertrović, nekadašnji potpredsednik DS-a iz koji je isključen zbog odbijanja da vrati poslanički mandat.

Petrović je rekao i da Zajedno za Srbiju prikuplja potpise za upis u registar političkih stranaka. Govoreći o politici nove stranke, on je rekao da se Zajedno za Srbiju zalaže za decentralizaciju vlasti u Srbiji kako bi građani u svojim sredinama mogli da odlučuju o pitanjima važnim za svakodnevni život, poput obrazovanja, zdravstva, kulture i lokalne infrastrukture.

Država treba da se bavi vojskom, policijom, spoljnom politikom i monetarnom politikom, rekao je Petrović.

Upitan da li će Zajedno za Srbiju nastupiti samostalno na izborima u beogradskoj opštini Voždovac i u Beogradu, Petrović je rekao da će odluka o tome tek biti doneta.

Njegov novi stranački kolega, Srđan Srećković rekao je da je ključno pitanje u Srbiji danas ekonomija. Građani žele da žive bolje i mi im moramo predstaviti konkretan program, rekao je Srećković.

Petak 01.11.2013. 15:26
I šta ova dvojica još mogu da urade...? " Zajedno za Srbiju "....., kako nekako svi igraju na emotivnu i nacionalnu stranu, kada više nisu na vlasti ! Dno dna !!!
Petak 01.11.2013. 19:05
Znamo mi zašto si ti otišao iz DS-a nemoj sada da prodaješ finoću. Seti se: "ne dam poslanički mandat".
Petak 01.11.2013. 16:13
Fale im jos samo Ceda i Djilas pa da izdajnicka opozicija bude kompletirana i da krene u borbu zajedno sa izdajnckom pozicijom (Vucic, Nikolic i Dacic) protiv Srpskog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online