Petak 01.11.2013.
14:49
Beta

Ujedinili se Petrović i Srećković

Srđan Srećković i Dušan Petrović: Svi mogu sa svima
 

Sporazum o pristupanju u Beogradu potpisali su šef poslaničke grupe Zajedno za Srbiju u Skupštini Srbije Dušan Petrović i Sanja Čeković, koja je zajedno sa Srđanom Srećkovićem osnovala Izvorni SPO.

Petrović, bivši član Demokratske stranke, rekao je na konferenciji za novinare da je Zajedno za Srbiju spremna da o političkoj saradnji razgovara i sa opozicijom i sa vlašću i u tom kontekstu pomenuo je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, premijera Ivicu Dačića i predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića.

Upitan da li je spreman na razgovore i sa liderom DS-a Draganom Đilasom, Petrović je odgovorio potvrdno.

"Nisam se ja svađao sa Đilasom. Mi smo se razišli oko politike", rekao je Pertrović, nekadašnji potpredsednik DS-a iz koji je isključen zbog odbijanja da vrati poslanički mandat.

Petrović je rekao i da Zajedno za Srbiju prikuplja potpise za upis u registar političkih stranaka. Govoreći o politici nove stranke, on je rekao da se Zajedno za Srbiju zalaže za decentralizaciju vlasti u Srbiji kako bi građani u svojim sredinama mogli da odlučuju o pitanjima važnim za svakodnevni život, poput obrazovanja, zdravstva, kulture i lokalne infrastrukture.

Država treba da se bavi vojskom, policijom, spoljnom politikom i monetarnom politikom, rekao je Petrović.

Upitan da li će Zajedno za Srbiju nastupiti samostalno na izborima u beogradskoj opštini Voždovac i u Beogradu, Petrović je rekao da će odluka o tome tek biti doneta.

Njegov novi stranački kolega, Srđan Srećković rekao je da je ključno pitanje u Srbiji danas ekonomija. Građani žele da žive bolje i mi im moramo predstaviti konkretan program, rekao je Srećković.

2024 © - Vesti online