Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 01.11.2013.
00:43
Beta A

Nikolić u klin, Mihajlovićeva u ploču!

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nije sigurna da je prava informacija došla do predsednika Republike Tomislava Nikolića zbog koje je tokom posete Rusiji kritikovao Vladu Srbije.

Predsednik Nikolić nije imao pravu informaciju: Zorana Mihajlović, ministarka energetike
 

"Nisam sigurna da je prava informacija došla do predsednika kada ima problem sa tim dokumentom", rekla je Mihajlović u Skupštini Srbije.

Nikolić je u sredu u Moskvi, posle sastanka s predsednikom Vladimirom Putinom kazao da se odnosi Srbije i Rusije dobro razvijaju, ali da ima problema sa srpske strane koji nekada nastaju zbog nesnalaženja, a nekada jer članovi Vlade Srbije nisu dovoljno pažljivi kada donose odluke.

Nikolić je rekao da je Vlada Srbije "donela zaključke koji moraju da se promene jer ne odgovaraju onome što je dogovoreno sa ruskim partnerima". Zorana Mihajlović je objasnila da se dokument na koji se primedba Nikolića odnosi, i koji je Vlada donela avgusta, odnosi na ljude koji predstavljaju Srbiju u Naftnoj industriji Srbije (NIS).

Ministarka je kazala da se tim dokumentom precizira da "ti ljudi moraju da rade tako da štite interese Srbije", odnosno 29 odsto vlasništva države u NIS čiji je većinski vlasnik ruski Gazprom.

POVEZANE VESTI

Petak 01.11.2013. 01:33
Radio sam u tom NIS-u dugo godina i znam šta se dešava u toj firmi.Država Srbija je poklonila NIS Ruskoj "braci" a oni se ponašaju kao najgori kapitalisti od kada su počeli da upravljaju firmom.Mnogi misle da smo mi neka braća ali se u slučaju NIS-a pokazalo potpuno suprotno.Rusima uopšte nije važno ko radi u firmi,bitno im je samo da je radnik jeftin tj.da pristaje da radi za minimalac,us to često menjaju radnike.Stalne radnike su isterlali iz firme (oko 7000) a zaposlili naivnu decu koj arade za minimalac i to ne kao radnike NIS-a već preko zadruga čiji su oni vlasnici sa ugovorom na najduže 11 meseci.Plate mizerne,radnik očajan.Još jedna "uspešna" privatizacija u Srbiji.
Petak 01.11.2013. 09:03
Ne ''gospodine predsedniče''veoma se varate...članovi vlade su veoma proračunati pri donošenju svake vrste odluke,jer svaka njihova donešena odluka je na štetu Srbije i Srpskog naroda,a na korist robovlasnika iz eu.
Petak 01.11.2013. 07:12
Pitanje kad, u okviru koje noći su akcije države Srbije u NISU-u spale sa prvobitnih 49 posto, koliko je ona imala prilikom prodaje, spače na 49 posto? Lično poznajem jako mnogo radnika NIS-a, koji su morali da odu, svima je ostao gorak ukus u ustima. Ostali su uvlakači i poltroni, koje sada uprava šalje u večernje škole, jer i posle 20 godina rada nisu imali završenu ni običnu srednju školu, a kamo li stručnu, naftašku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online