Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 31.10.2013.
14:46

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

"Neka me smene, neću da ćutim"

Lekari i pacijenti su potpuno zaboravljeni od države, bolnički stolovi pucaju, aparati su zastareli ili pokvareni. A meni prete da će me smeniti zato što više ne mogu o tome da ćutim - kaže za "Vesti" dr Dušan Milisavljević, predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdavlje i porodicu i lekar u klinici za uho, grlo i nos (ORL) u Nišu.

Dušan Milisavljević, predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu

Da li je zaista pukao operacioni sto kao što ste napisali na Tviteru?
- Operacioni sto star 15 godina je pukao na ORL klinici u Nišu. Od tri operacione sale, jedva jedna radi. Zdravstveni sistem se sve više urušava, i lekari i pacijenti su u užasnom položaju.


Postavili ste i sliku...
- Nekima je to posebno zasmetalo.


Direktoru klinike ili političkim protivnicima?
- I jednima i drugima. Čak su mi rekli: "Pa, što si slikao?"
Kažu da uznemiravam javnost. Kao da ljudi ne vide kakve su nam bolnice. Direktor ORL klinike dr Miško Živić je kazao da će me smeniti sa mesta predsednika skupštinskog Odbora za zdravlje, jer sam progovorio. To što sam uradio nije iz političkih razloga, prvenstveno sam lekar i moja je dužnost da reagujem.


Da li ste se obraćali Ministarstvu zdravlja?
- Više puta sam postavljao pitanja u parlamentu, i skretao pažnju na probleme u zdravstvu. Za razliku od ostalih ministara, Slavica Đukić Dejanović redovno odgovara na pitanja.

Pukao softver a ne sto

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović demantovao je informaciju da je sto za operacije na ORL klinici polomljen. Kako je naveo, pokvario se softver, nije radio daljinski, i kvar je brzo otklonjen. Radovanović tvrdi i da nije tačna informacija koju je plasirao dr Milisavljević da bi zbog nedostatka hirurških sala bio ugrožen pacijent koji je na ORL kliniku doveden kao hitan slučaj.

Šta vam je odgovorila?
- Iz Ministarstva obično poruče da će nešto da preduzmu, a uglavnom ne urade ništa.


Pa kakav je efekat?
- Nikakav. Posle kažu da treba da ćutim. Ne mogu. Šta je uradila ministarka zdravlja za godinu i po, koliko vodi resor?


Šta je uradila?
- Neka se pohvali da je sprovela neku meru i pokaže da je bolja od bivšeg ministra Tomice Milosavljevića za koga građani misle da je bio najlošiji ministar zdravlja koga smo do sada imali.


Dok ministri obećavaju, šta se zaista događa u kliničkim centrima i bolnicama?
- Ozbiljna je situacija. Kao i narod i lekari se snalaze pomoću štapa i kanapa. Radim kao lekar i znam da je ova profesija ponižena. Uslovi za rad su katastrofalni, a s obzirom na znanje i odgovornost koji su potrebni za ovaj naš posao, slabo smo plaćeni.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.10.2013. 16:21
Svaka cast ovom doktoru sto je na alarmatan i kreativan nacin skrenuo paznju na Probleme u zdravstvu. Prijetnje da ce ga zbog toga smijeniti su kriminalne..takve koji prijete treba smijeniti po kratkom postupku.
Četvrtak 31.10.2013. 17:53
Дундуљица Славица Ђукић Дејановић треба бити не смењена него под хитно и без отказног рока отпуштена са забраном запошљавања у медицинском ресору. Такође овај назови директор па и сви остали који не раде свој посао како треба. Све бестидни паразит до паразита. Поштовање др. Душану Милисављевићу на храбрости и поштењу.
Četvrtak 31.10.2013. 18:27
Problem je sto ministri dodju opljackaju i odu,niko ne odgovara.Tomica Milosavljevic je ojadio zdravstvo,i nikome nista.U pravu je sve sto kaze doticni gospodin,a pogotovo u Nisu je kaos u KC.Cim neko progovori,odmah mu prete smenom.I po cemu se ova vlast razlikuje od drugih kada smenjuju postene ljude.A to sto nema sredstva za rad po bolnicama,pa toliko se mnogo krade da dobro i ovoliko da ima.Ni jedan toalet papir se ne nabavi dok se doktori direktori ne ugrade procenat.I na kraju,pacijenti su ugrozeni a doktori nikada nisu niti ce.U KC neka dodje komisija da ispita primanja doktora celokupna sa bonusima mesecna,pa da vidi narod koliko mesecno primaju,niko manje od 140000 dinara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online