Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 30.10.2013.
11:22
Srna A

"Srbija prihvatila realnost na KiM". Sad je red na Albance

Srbija je prihvatila situaciju na Kosovu i pozvala Srbe da izađu na lokalne izbore 3. novembra, ali i Albanci treba da prihvate realnost, smatra predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Opet je istakao da Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost i napomenuo je da bi Kosovo za istinsku nezavisnost moralo da prođe kroz "filter" Saveta bezbednosti UN, gdje ima bar sedam zemalja koje će podržati stav Srbije.

"Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova i Metohije"...i tačka!
 

- Dakle, Albanci mogu da opterećuju ove pregovore pričom o nezavisnosti, ali mogu da uspeju samo ako prihvate realnost kao što smo mi to učinili. A, realnost je da ćemo ući u EU, a da u EU pitanje granica postaje gotovo irelevantno, rekao je Nikolić za londonski "Fajnenšel tajms".

Nikolić je rekao da je stav Beograda da postoje delovi Kosova i Metohije gde će biti formirana zajednica srpskih opština (ZSO).

- Ako sada izaberemo lokalnu samoupravu kroz izbore koje organizuje Priština, EU će priznati legalnost i legitimnost tih institucija, rekao je Nikolić i podsetio da Srbija ima jasan stav o nepriznavanju Kosova i da je teško da će promeniti svoju poziciju.

- Ne vidim da bi iko mogao da dobije izbore govoreći u kampanji da će priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Dakle, Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova i Metohije, kategoričan je Nikolić.

Dodao je da Srbija u vreme zaključivanja briselskog sporazuma, nažalost, nije znala da kosovski Albanci nastoje da formiraju vojsku.

- Svi su to krili od nas inače bi regulisali pitanje policije i armije na isti način, a sada je teško da to učinimo, rekao je on, navodeći da sada na Kosovu postoje dve vojske - kosovska vojska i vojska NATO-a.

On je napomenuo da je takozvana "kosovska vojska" odmah sklopila sporazum o uzajamnoj odbrani sa vojskom Albanije, prenose beogradski mediji.

- Odbrani od koga? Srbija nikada neće nikoga napasti, i ja takođe verujem da niko nikada neće napasti Srbiju. Dok god je NATO tamo, neće biti rata, i ja se nadam da rata nikada više neće biti, rekao je Nikolić i istakao da briselski sporazum Beograda i Prištine odražava trenutnu situaciju na terenu, te napomenuo da Srbi moraju da imaju izabrane organe samouprave.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.10.2013. 11:28
Prosto receno: Srbija je priznala Kosovo. Tacka.
Sreda 30.10.2013. 11:39
Шта би рек`о Шојић:`` Пантитју, сероњо!``
Sreda 30.10.2013. 11:34
nambijem na "realnost"od 20 cm sve izdajnike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online