Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.10.2013.
23:40
Beta A

LDP tražio ujedinjenje, DS koaliciju

Liberalno-demokratska partija (LDP) tražila je na sastanku sa vođstvom Demokratske stranke (DS) da se te dve partije ujedine, dok se DS zalagao za sklapanje koalicije, saznaje Beta od učesnika sastanka.

Sastanak lidera LDP-a i DS-a
 

Prema Betinim izvorima, lider LDP Čedomir Jovanović insistirao je da LDP i DS formiraju jednu stranku, obrazlažući da bi tako maksimalno bili iskorišćeni potencijali tih stranaka i njihovih pristalica za ostvarivanje suštinskih promena u Srbiji, kao i da koalicija dve stranke ne bi bio dovoljan odgovor.

Korać: DS i LDP neće se ujediniti

Predsednik Socijaldemokratske
unije (SDU) i potpredsednik Skupštine Srbije Žarko Korać ocenio je da sastanak predstavnika Demokratske stranke i Liberalno-demokratske partije upućuje više na jačanje njihove
saradnje u Skupštini, nego na njihovo ujedinjenje. Korać koji je u u poslaničkom klubu LDP, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da je saradnja "liberala i demokrata"
važna za jačanje opozicije i za glasače stranaka iz opozicije, koji
su demoralisani. "Bio bih veoma iznenađen ukoliko bi ovo rezultiralo ujedinjenjem dve
stranke. Mislim da to nije realno, niti je to cilj. Poenta je u saradnji koju birači ovih stranaka očekuju", ocenio je Korać u emisiji "Jedan na jedan". On je kazao da su birači "proevropske opozicije" demoralisani zbog kampanje koju vlast vodi protiv DS i nekih drugih partija opozicije, i podsetio da je metode kriminalizacije opozicije koristio i Slobodan Milošević.

 

Vođstvo DS je, međutim, predlagalo da dve stranke sklope koaliciju i tako izađu na predstojeće lokalne izbore u beogradskoj opštini Voždovac, a potom i na izbore za Skupštinu Beograda, preneli su nezvanično učesnici sastanka.

Lideri DS i LDP Dragan Đilas i Čedomir Jovanović zatražili su nakon sastanka da vlast raspiše vanredne parlamentarne izbore i prekine progon političkih protivnika. Nakon sastanka u sedištu LDP u Beogradu, Jovanović i Đilas su se u obraćanju novinarima složili da je aktuelna vlada dostigla svoj maksimum postizanjem briselskog sporazuma, i da nije u stanju da sprovede teške ekonomske reforme koje su potrebne Srbiji.

Na pitanje novinara nakon sastanka da li saradnja sa DS-om vodi ka stvaranju jedne partije, Čedomir Jovanović je rekao da ne bi imao ništa protiv da LDP i DS naprave jednu stranku, ako to odluče njihovi članovi.

Lider DS Đilas rekao je da će u naredna dva meseca šef poslaničkog kluba DS-a Borislav Stefanović i funkcioner LDP-a Bojan Đurić dogovoriti konkretne mere u saradnji dve stranke.

Đilas je rekao da DS i LDP imaju iste stavove o evropskim integracijama Srbije, potrebi da se što pre primeni briselski sporazum i da se sprovedu reforme, ali je dodao da to ne znači automatski stvaranje nove stranke.

"Ako očekujete da ćemo za 15 dana izaći i reći 'imamo novu stranku' - to neće biti slučaj", rekao je Đilas govoreći o saradnji sa LDP-om.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.10.2013. 07:43
jovo kapicic da im bude predsednik.jugoslovensko-crnogorska stranka unistenja srbije novom koalicijom je otkrila prave namere.eto zbog cega je znacajno drzavljanstvo koje u srbiji se deli na izvolte, da spijuni tudjih drzava ne zauzmu vazna mesta u drzavi domacina. stranka opasnih namera u koju su pohrlili i srbi domacini zarad funkcija je omogucavala separatizme, stimulisala tudjince u namerama blacenja srbije i naravno ne treba zaboraviti pljacke , 70 milijardi evra opljackanih.
Utorak 29.10.2013. 11:21
ujedinjuju se, kako bi se, u skupštini, osigurala podrška "evropskom putu" srbije... za svaki slučaj, brisel ojačava poziciju sns-a (kad zatreba), kao vođe na toj stranputici... lakše ih je kontrolisati kad su "ujedinjeni"...
Utorak 29.10.2013. 10:36
Ne vidim zbog čega se digla ovolika prašina oko zajedničkog delovanja dve opozicione stranke. U zemlji imamo milion različitih koalicija. Svakoj zemlji je potrebna jaka opozicija pa i nama. Do te jačine se ne dolazi samo stapanjem dve, tri stranke u jednu, već i zajedničkim delovanjem u određenim segmentima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online