Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.10.2013.
19:51
Beta A

Uljari nisu primili 23 plate, traže sastanak sa ministrom

Radnici kruševačke Fabrike ulja protestovali su ispred Skupštine Grada tražeći od gradonačelnika Kruševca da im zakaže hitan sastanak sa ministrom privrede Sašom Radulovićem.

Radnici uljara ne mogu više da čekaju, zadnje vreme došlo
 

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindkata (ASNS) uljare istakli su nezadovoljstvo zbog dugovanja 23 plate. Kako su naveli poslednjih 10.000 dinara primili su u maju, a u avgustu su po zahtevu Ministarstva privrede sačinili socijlani program, ali im je potom rečeno da prvo treba da se nađe strateški partner.

"Čekanje na strateškog partnera znači još godinu dana, a mi ne možemo da izdržimo ni mesec, ni nedelju, iscrpljeni smo, agonija traje godinama, sistem nas ne vidi, fabrika nije dobila ni dinar državnih subvencija, nisu nam dali ni pomoć iz Robnih rezervi za
proizvodnju", kazao je predsednik ASNS uljare Neško Gajić.

On je precizirao da radnici Fabrike ulja traže hitan sastanak sa ministrom privrede Srbije, sa kojim bi razgovarali o hitnoj finansijskoj pomoći za radnike, rešavanju pitanja socijalnog programa i zaostale 23 plate, kao i overi zdravstevnih knjižica i povezivanju radnog staža.

Gajić je upitao "da li radnici treba da se zapale ili da izvrše kolektivno samoubistvo da bi neko reagovao".

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić obećao je radnicima da će njihov zahtev za prijem kod ministra Radulovića proslediti resornom ministarstvu.

Ponedeljak 28.10.2013. 20:18
Вас, и не само вас, краду сви, од општинске до државне власти! А све се координира из иностранства! И тако већ годинама, деценијама, вековима! Они могу бити богати само на нашем раду и ни на чему више! Монетарни систем је систем ђавола и сатанисти могу да раде са тим скоро све, да стварају кризе, да пљачкају, да есплоатишу, то је њихово "право"! И нема потребе да ико врши самоубиство због других? То је њихов циљ, а овај што је то рекао је њихов слуга, искориштен конкретно за ту прилику! Треба побити ту стоку што нас експлоатише и отима нам из руку!
Utorak 29.10.2013. 08:14
Ja ne razumem to mazohističku potrebu da dve godine odlaziš na posao, a plate nema. posle dva meseca tražiti drgi posao, tada nikada jedna firma ne bi bila u situaciji da joj toliko ljudi radi besplatno. sami radnici srozavaju svoj ugled i obezvređuju svoj rad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online