Ponedeljak 28.10.2013.
19:51
Beta

Uljari nisu primili 23 plate, traže sastanak sa ministrom

Radnici uljara ne mogu više da čekaju, zadnje vreme došlo
 

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindkata (ASNS) uljare istakli su nezadovoljstvo zbog dugovanja 23 plate. Kako su naveli poslednjih 10.000 dinara primili su u maju, a u avgustu su po zahtevu Ministarstva privrede sačinili socijlani program, ali im je potom rečeno da prvo treba da se nađe strateški partner.

"Čekanje na strateškog partnera znači još godinu dana, a mi ne možemo da izdržimo ni mesec, ni nedelju, iscrpljeni smo, agonija traje godinama, sistem nas ne vidi, fabrika nije dobila ni dinar državnih subvencija, nisu nam dali ni pomoć iz Robnih rezervi za
proizvodnju", kazao je predsednik ASNS uljare Neško Gajić.

On je precizirao da radnici Fabrike ulja traže hitan sastanak sa ministrom privrede Srbije, sa kojim bi razgovarali o hitnoj finansijskoj pomoći za radnike, rešavanju pitanja socijalnog programa i zaostale 23 plate, kao i overi zdravstevnih knjižica i povezivanju radnog staža.

Gajić je upitao "da li radnici treba da se zapale ili da izvrše kolektivno samoubistvo da bi neko reagovao".

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić obećao je radnicima da će njihov zahtev za prijem kod ministra Radulovića proslediti resornom ministarstvu.

2024 © - Vesti online