Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 26.10.2013.
04:48
Beta A

Koštunica: Izlazak na izbore je izlazak iz Srbije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je da izlazak na, kako se izrazio, "lažne izbore na Kosovu" znači izlazak Kosova iz Srbije i izrazio nadu da će odziv na glasanje biti zanemarljiv.

Vojislav Koštunica: Srbin ne izlazi na antisrpske izbore
 


"Neizlaskom na lažne izbore srpski narod na Kosovu i Metohiji sadašnjoj i svakoj budućoj vlasti šalje jasnu i odlučnu poruku - Srbin ne izlazi na antisrpske izbore. Uzaludno ste se odrekli svoga naroda jer se mi ne odričemo i nikada se nećemo odreći svoje Srbije", kazao je Koštunica pristalicama DSS u punoj sali Kruševačkog pozorišta, gde je održana tribina o predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.


Koštunica je poručio da bi izlazak na te izbore suštinski značio priznavanje lažne države Kosovo, kao što neizlazak znači da je narod odlučio da pripada "samo i jedino svojoj Srbiji".


Odgovarajući na pitanje novinara nakon tribine kakvu izlaznost očekuje, Koštunica je kazao da će izlazak na te izbore biti mali, zanemarljiv i da će se time pokazati da je velika većina Srba zapravo za ostanak u Srbiji.

Biti ili ne biti

"Ovo je pitanje biti ili ne biti, pitanje države, a ne pitanje jedne stranke koja će bolje ili gore proći na izborima", rekao je on. On je novinarima rekao i da je veoma bitno da se pošalje jasna poruka da su izbori 3. novembra na Kosovu izbori kojima se ruši Srbija i na kojima se vlast odriče sopstvenog naroda na Kosovu.


"Smatramo da je poziv da se izađe na izbore 3. novembra antidržavni čin, da su ti izbori antiustavni, lažni izbori jer ih rapisuje predsednica lažne države po lažnim kosovskim zakonima. Zato ćemo uložiti sve svoje snage da broj onih koji izlaze na izbore bude što manji", kazao je on.


Koštunica je dodao da su to izbori na kojima separatisti žele da ukinu srpske institucije i zaokruže svoju nezavisnost u čijim je temeljima bombardovanje Srbije, nasilje, nepravo i sila.


"Da bi se to postiglo bilo je potrebno raspisati i ove lokalne izbore, koje će raspisati predsednica Kosova, a ne predsednik Skupštine Srbije, koje će nadzirati kosovske, a ne srpske izborne komisije, na osnovu kosovskih zakona, a ne zakona Srbije i to je pravi smisao Briselskog sporazuma, ili 'briselske kapitulacije' od od 19. aprila", zaključio je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Subota 26.10.2013. 06:19
Crna Trojka je pritisnuta ucjenama i oni su pristupili izdaji fundamentalinih interesa Srbije , zarad licnih i stranackih interesa !!! DSS su elementarno ccasni i dobronamjerni ljudi, za razliku od aktuelne vlasti!!!
Subota 26.10.2013. 09:16
Društvo koje se u Briselu sastalo 2003. godine, računalo je baš na ovakav scenario. Da taj prljavi posao za njih odrade vlastohlepni izdajnici kojima nikada nije dosta ni novca ni moći. Prilikom višednevnog boravka u SAD tokom 2012. godine, Vučiću je jasno skrenuta pažnja na "delikatnost" Vojvodine, pa mu je savetovano da je dobrodošao da u Vojvodinu dovede investitore ali nije dobrodošao da se meša u politiku koju sprovode vlade Britanije i SAD na tom terenu.
Subota 26.10.2013. 09:16
Kad se sve sabere, slika je više nego jasna. SAD je preko svojih diplomatskih i ekonomskih predstavništava, a takođe i preko svojih ekonomskih ubica, zajedno sa zemljama od najvećeg uticaja u Evropskoj uniji, odredila pravila igre za Vojvodinu: za početak, dobijaće selektivne kredite, posebne privilegije, imaće svoju zastavu u Briselu, ta zastava će stajati ravnopravno sa srpskom državnom zastavom na svim institucijama (onako kako to danas zaista i izgleda). Vojvodina, prema tom planu, izvesno vreme zvanično neće potražiti status državnosti (jer je ipak preko 90 odsto naseljena Srbima), ali će zato svim instrumentima biti odvajana od državnih veza sa Srbijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online