Subota 26.10.2013.
04:48
Beta

Koštunica: Izlazak na izbore je izlazak iz Srbije

Vojislav Koštunica: Srbin ne izlazi na antisrpske izbore
 


"Neizlaskom na lažne izbore srpski narod na Kosovu i Metohiji sadašnjoj i svakoj budućoj vlasti šalje jasnu i odlučnu poruku - Srbin ne izlazi na antisrpske izbore. Uzaludno ste se odrekli svoga naroda jer se mi ne odričemo i nikada se nećemo odreći svoje Srbije", kazao je Koštunica pristalicama DSS u punoj sali Kruševačkog pozorišta, gde je održana tribina o predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.


Koštunica je poručio da bi izlazak na te izbore suštinski značio priznavanje lažne države Kosovo, kao što neizlazak znači da je narod odlučio da pripada "samo i jedino svojoj Srbiji".


Odgovarajući na pitanje novinara nakon tribine kakvu izlaznost očekuje, Koštunica je kazao da će izlazak na te izbore biti mali, zanemarljiv i da će se time pokazati da je velika većina Srba zapravo za ostanak u Srbiji.

Biti ili ne biti

"Ovo je pitanje biti ili ne biti, pitanje države, a ne pitanje jedne stranke koja će bolje ili gore proći na izborima", rekao je on. On je novinarima rekao i da je veoma bitno da se pošalje jasna poruka da su izbori 3. novembra na Kosovu izbori kojima se ruši Srbija i na kojima se vlast odriče sopstvenog naroda na Kosovu.


"Smatramo da je poziv da se izađe na izbore 3. novembra antidržavni čin, da su ti izbori antiustavni, lažni izbori jer ih rapisuje predsednica lažne države po lažnim kosovskim zakonima. Zato ćemo uložiti sve svoje snage da broj onih koji izlaze na izbore bude što manji", kazao je on.


Koštunica je dodao da su to izbori na kojima separatisti žele da ukinu srpske institucije i zaokruže svoju nezavisnost u čijim je temeljima bombardovanje Srbije, nasilje, nepravo i sila.


"Da bi se to postiglo bilo je potrebno raspisati i ove lokalne izbore, koje će raspisati predsednica Kosova, a ne predsednik Skupštine Srbije, koje će nadzirati kosovske, a ne srpske izborne komisije, na osnovu kosovskih zakona, a ne zakona Srbije i to je pravi smisao Briselskog sporazuma, ili 'briselske kapitulacije' od od 19. aprila", zaključio je Koštunica.

2024 © - Vesti online