Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.10.2013.
23:14
Beta A

Od sledeće nedelje privremena uprava u Beogradu

Ukoliko ne bude opstrukcija, privremena uprava u Beogradu mogla bi da bude uvedena tokom sledeće nedelje, rekao je za agenciju Beta državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stevanović.

Skupština grada Beograda

"Ja razumem vaše nestrpljenje, svi bi želeli da grad Beograd počne drugačije da funkcioniše, ali zakon je zakon, koliko god da je nedorečen, mi moramo da se držimo slova zakona", istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, po zakonu o lokalnoj samoupravi u petak 25. oktobra počinje da teče rok za formiranje privremene uprave u Beogradu, pošto u prethodnih mesec dana nije izabran gradonačelnik i njegov tim. Stevanović je objasnio da će to ministarstvo već u petak zatražiti od gradske uprave "neophodna dokumenta i dokaze" - zapisnik sa sednice na kojoj je razrešen gradonačelnik, zapisnik sa poslednje sednice, statut i poslovnik - kako bi "nedvosmisleno utvrdilo da su se stekli uslovi da se uvede privremeni organ".

Prema njegovim rečima, nakon toga, Ministarstvo će poslati dopis svim političkim strankama koje su činile gradsku Skupštinu, od kojih će zatražiti da predlože kandidate za privremenu upravu. On je kazao da će istog dana poslati imena kandidata i dobijena dokumenta iz gradske uprave Vladi Srbije koja će formirati privremeni organ.

"Vlast na lokalnom nivou je pokazala da nije spsobna da obezbedi većinu i tada interveniše vlada i ona će po svom nahođenju i u svom najboljem interesu da definiše privremeni organ, ali politički interesi ni jedne stranke nće biti dovedni u pitanje i imaće svoje predstavnike u privremenom organu", kazao je Stevanović.

On je kazao da će privremeni organ imati četiri člana i predsednika i da po zakonu njegov sastav mora da održava stanje gradskog parlamenta. Dodao je da očekuje da će i gradska uprava i stranke biti efikasne i ažurne, ali je ukazao da može da bude i opstrukcija.

"Ne sporim da može da bude opstrukcija, političke stranke nemaju razloga da prave opstrukciju, njima je u interesu da se preslika politika Vlade na grad Beograd, jer je to pružena ruka Vlade, a s druge strane možda bi moglo da bude utezanja iz gradske uprave,",kazao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.10.2013. 23:16
hahahahahaha... mapet šou....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online