Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.10.2013.
13:38
J. L. Petković - Vesti A

"Srbima podmeću zločine"

Priština čini sve da obeshrabri povratak Srba u Đakovicu i legalizuje etničko čišćenje, tvrde sagovornici "Vesti", za koje je prištinska televizija "KTV" nedavno objavila da su osumnjičeni za navodne ratne zločine. Reč je o četvorici kandidata građanske inicijative "Srpska" za odbornike u opštini Đakovica, a Đokica Stanojević i Milenko Jovanović, koji poslednjih 13 godina više puta godišnje posećuju rodni grad, tvrde da je sve čista podmetačina.

Optužen na pravdi boga: Milenko Jovanović
 

- To je potvrda njihove opredeljenosti za legalizaciju genocida i etničkog čišćenja nad đakovičkim Srbima 1999. i to traje i danas. Ni ja, ni ostali kandidati nismo umešani ni u šta slično. Ovo samo svedoči koliki je strah kosovsko-metohijskih ekstremista od mogućeg povratka Srba u Đakovicu, a koji bi mogao biti započet učešćem srpskih odbornika u lokalnoj samoupravi. Čak i kada su uskratili da 95 odsto raseljenih Đakovčana glasa na tim izborima, njihov strah je ogroman - kaže Jovanović.

Ostale samo četiri starice

- U Đakovici nema Srba osim četiri starice koje žive u crkvi. A nekome izgleda smeta da i te četiri starice tamo žive - kaže Milenko Jovanović.

On dodaje da neće dozvoliti da ove optužbe tek tako prođu, te da će se obratiti i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Unmiku i Euleksu, a najavljuje i sudski postupak i protiv medija koji su objavili takvu informaciju ne pozivajući se ni na kakav izvor.


- Budući da svaka dva, tri meseca organizujemo posete raseljenih Srba Đakovici, evo najavljujemo da ćemo i 2. novembra povesti više od 500 raseljenih punoletnih Srba na zadušnice, a sutradan ćemo poći na biračka mesta gde smo nekada glasali i da vidimo ko će to da im kaže da ne mogu da glasaju. Neka nas čekaju 3. novembra u Đakovici!


Đokica Stanojević kaže da Srbi žele da sačuvaju svoje korene, poreklo, kulturu i veru i svoju Đakovicu, jer "smatramo da ona koliko je njihova, toliko je i naša".


- Ni ja, ni niko sa liste nemamo nijednu mrlju. Imamo samo da smo gradili Đakovicu, a ne zloupotrebljavali. Izaćićemo na izbore i idemo u Đakovicu jer je istina ispred nas. A, zastrašivanje neće uspeti.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 14:55
Уместо да је невин док се не докаже супротно, он је крив док се не докаже да је невин! Кадија те тужи, кадија ти суди! Таква је данас политика демонкратског запада према свима који им сметају, а на првом месту смо ми Срби!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online