Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 17.10.2013.
10:50 >> 15:19h
mondo.rs, telegraf A

Nataša i Rea na sigurnom u Beogradu, Vlada staje u njihovu zaštitu

Nataša Matijević i njena ćerka Rea napustile su pre dva dana porodičnu kuću u Ljigu i sada se nalaze u Beogradu, na sigurnoj lokaciji, nezvanično saznaje ''Telegraf''. U ljiškoj policiji ''Telegrafu'' je rečeno da za Natašom nije raspisana poternica zbog nepoštovanja sudske odluke.

Protest zbog Ree Matijević

Niko od Natašinih članova porodice nije želeo da daje izjave, a njeni prijatelji su poručili da se Nataša i Rea nalaze na sigurnom i da sada čekaju da pravda bude zadovoljena, prenosi taj portal.

S druge strane, kako pišu beogradski mediji, Vlada Srbije neće dozvoliti da troipogodišnja Rea bude odvedena u Hrvatsku jer je otac devojčice Robert Matijević bio nasilan prema njenoj majci, zbog čega su njih dve neko vreme provele u Sigurnoj kući u Zagrebu.

Ministarstvo pravde ranije je saopštilo da će uputiti mišljenje sudu da pokuša sporazumno rešenje spora oko Ree Matijević radi zaštite najboljeg interesa deteta, navode beogradski mediji.

Ministarstvo će po osnovu te predstavke, a u svojstvu Centralnog izvršnog organa za primenu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, uputiti dopis osnovnom sudu u Valjevu, u kojem daje mišljenje da je u ovom slučaju potrebno pokušati sporazumno rešenje spora radi zaštite najboljeg interesa deteta.

Takođe, nezvanično saznaje RTS, ministarstvo u svom dopisu Osnovnom sudu u

Valjevu ukazuje da je Zakonom o izvršenju i obezbeđenju propisano da sud prilikom izvršenja posebno mora voditi računa o potrebi da se u najvećoj meri zaštiti interes deteta.

U Osnovnom sudu u Valjevu kažu da još uvek nisu dobili dopis koji je poslalo Ministarstvo pravde, u kome se ovaj sud “moli da razmotri sve navedene zakonske mogućnosti koje će za cilj imati samo dobrobit male Ree”.

Rea Matijević nije juče predata ocu Robertu Matijeviću, državljaninu Hrvatske, pošto su meštani Ljiga napravili "živi zid" oko zgrade Centra za socijalni rad i višesatnim protestom sprečili odvođenje devojčice u Hrvatsku.

Centar za socijalni rad dobio je 3. oktobra od Osnovnog suda u Valjevu zaključak o izvršenju po kojem je Nataša Matijević bila dužna da suprugu preda maloletnu Reu, rekao je ranije direktor centra Milan Jovanović.

Odlukom Višeg suda u Valjevu, Rea je juče trebalo da bude predata ocu Robertu, jer majka, Nataša Matijević, s kojom vodi brakorazvodnu parnicu, prema njegovim tvrdnjama, nije dozvoljavala da je viđa.

Nataša tvrdi da je Robert "nasilnik zbog kojeg se svojevremeno sklonila u sigurnu kuću u Zagrebu, a odatle je došla u Srbiju i Ljig, gde je rođena".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.10.2013. 11:06
Ovo nije problem porodice i majke ovog detea ovo je problem SVIH NAS . DETE SE MORA ODBRANITI BEZUSLOVNO . Ako država "ima preča posla" mi svi moramo naći načina i organizovano BRANITI DETE . Ako treba primati majku i dete na po 15 dana po svim mestima u SRBIJI pa "neka ih nađu"...
Četvrtak 17.10.2013. 12:49
Nije bilo ku.. a u Srbiji, pa ga trazila po Hrvatskoj... Ko s djavolom tikve sadi... Pa sada kuku... Spasi nas Boze obrazovanih budala... Kada cemo vec shvatiti da su mudrost i obrazovanje dve razlicite kategorije...
Četvrtak 17.10.2013. 20:58
malecka Sestro, slatko si me nasmejala, ali je sustina i problem mnogo dublji... Problem je u porodici, vaspitanju, i kao posledica nepostojanja prethodnog, odsustvo svakog autoriteta roditelja, tako da mladi idu glavom kroz zid, buntovni, i kako oni kazu, ruseci tabue, uvaljuju se u neverovatne probleme cesto vukuci za sobom i neduzne, tj.decu. Sto bi Srbi rekli... sto jedna budala zamrsi, sto pametnih ne mogu da razmrse...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online