Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.10.2013.
10:53 >> 11:00h
Beta A

Počela sednica Skupštine Beograda, izbori u februaru

Sednica Skupštine grada Beograda počela je danas nešto posle 10 sati. Sednici ne prisustvuje smenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da će lokalni izbori u Beogradu biti održani u februaru i dodao da od Vlade Srbije zavisi da li će ta stranka učestvovati u privremenoj gradskoj upravi do izbora.

"Na Vladi je da odredi privremeni organ. Ono što je sigurno je da ćemo imati izbore na gradskom nivou krajem februara", rekao je Mladenović novinarima u Skupštini grada.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je danas se još ne zna ko će biti u prinudnoj upravi u Beogradu, ali da
će to biti stručni ljudi koji poznaju sistem i komunalna preduzeća.
 

Na dnevnom redu se nalazilo razrešenja i imenovanja direktora gradskih preduzeća. Skupština je na početku razrešila dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Nebojšu Ćerana zbog isteka mandata i produžila mandat za više direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad. Za novog direktora GSP imenovan je Milan Sofronić.

Foto: Ilustracija

Odbornici su glasali o produžetku mandata vršiocima dužnosti direktora Gradske čistoće, Infostana, Beogradskih elektrana, Parking servisa, Zelenila Beograd i javnog preduzeća Sava centar.

Dužnosti su razrešeni članovi Upravnog odbora Doma zdravlja Rakovica Tomo Jelenković i Mirko Uzelac koji su podneli ostavke. Konstantovana je ostavka predsednika Nadzornog odbora JP Beogradska trvrđava Dragana Blešića.

Na dnevnom redu zasedanja Skupštine grada nalazi se i predlog da vrtić za treće i svako naredno dete u jednoj porodici bude besplatan, kao i da bude nastavljena isplata finansijske pomoći prenzionerima.Sve odborničke grupe najavile da će glasati za tačke dnevnog reda iz oblasti socijalne politike.

Ukoliko odbornici usvoje Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom, od 1. januara 2014. treće, četvrto i svako naredno dete u porodici imaće pravo na besplatan boravak u vrtiću, što se odnosi na 4.300 dece.

Odbornici treba da razmotre i predloge odluka o finansijskoj pomoći penzionerima, mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola.

Na dnevnom redu u i predlozi o nazivima ulica među kojima je i predlog da jedna ulica na Novom Beogradu dobije ime po Srđanu Aleksiću koji je ubijen u Trebinju 1993. braneći svog sugrađanina, Bošnjaka.

Utorak 15.10.2013. 10:56
E Puniša, Puniša... fališ nam više nego ikad.... !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online