Utorak 15.10.2013.
10:53 >> 11:00h
Beta

Počela sednica Skupštine Beograda, izbori u februaru

"Na Vladi je da odredi privremeni organ. Ono što je sigurno je da ćemo imati izbore na gradskom nivou krajem februara", rekao je Mladenović novinarima u Skupštini grada.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je danas se još ne zna ko će biti u prinudnoj upravi u Beogradu, ali da
će to biti stručni ljudi koji poznaju sistem i komunalna preduzeća.
 

Na dnevnom redu se nalazilo razrešenja i imenovanja direktora gradskih preduzeća. Skupština je na početku razrešila dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Nebojšu Ćerana zbog isteka mandata i produžila mandat za više direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad. Za novog direktora GSP imenovan je Milan Sofronić.

Foto: Ilustracija

Odbornici su glasali o produžetku mandata vršiocima dužnosti direktora Gradske čistoće, Infostana, Beogradskih elektrana, Parking servisa, Zelenila Beograd i javnog preduzeća Sava centar.

Dužnosti su razrešeni članovi Upravnog odbora Doma zdravlja Rakovica Tomo Jelenković i Mirko Uzelac koji su podneli ostavke. Konstantovana je ostavka predsednika Nadzornog odbora JP Beogradska trvrđava Dragana Blešića.

Na dnevnom redu zasedanja Skupštine grada nalazi se i predlog da vrtić za treće i svako naredno dete u jednoj porodici bude besplatan, kao i da bude nastavljena isplata finansijske pomoći prenzionerima.Sve odborničke grupe najavile da će glasati za tačke dnevnog reda iz oblasti socijalne politike.

Ukoliko odbornici usvoje Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom, od 1. januara 2014. treće, četvrto i svako naredno dete u porodici imaće pravo na besplatan boravak u vrtiću, što se odnosi na 4.300 dece.

Odbornici treba da razmotre i predloge odluka o finansijskoj pomoći penzionerima, mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola.

Na dnevnom redu u i predlozi o nazivima ulica među kojima je i predlog da jedna ulica na Novom Beogradu dobije ime po Srđanu Aleksiću koji je ubijen u Trebinju 1993. braneći svog sugrađanina, Bošnjaka.

2024 © - Vesti online