Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 13.10.2013.
11:04
b92.net A

Srbi sedeli na granici osam sati, pa ih vratili nazad

Srpski turisti koji su krenuli u jednodnevni obilazak Temišvara, tvrde da su proveli osam sati na granici i da su potom vraćeni kućama.

Srpski turisti pošli na izlet, a dan proveli na granici
 

Rumunski službenici su im stavili i pečate u pasoš na kojima se nalazi znak da su nelegalno pokušali da uđu u tu zemlju, javlja B92.

Svi oni od imaju u pasošu znak koji, kako im je objašnjeno znači, da su na nelegalan način pokušali da uđu u Rumuniju.

Rumunski carinici prvo su im uzeli pasoše, da bi posle tri sata ušli u autobus i tražili potvrde da imaju 500 evra.

Kako jedna od putnica kaže za B92, carinicima su ponudili autorizaciju kartica, ali su oni to odbili.

"Većina nas je imala Visa kartice, vadili smo te iste kartice, pokazivali ih i rekli da urade autorizaciju kartice i provere da li mi imamo tih 500 evra. Oni su rekli da to ne može da se radi, da ne možemo da nastavimo dalje i da moramo da se vratimo", kaže ova putnica.

Druga putnica je ispričala da su rumunski carinici bili veoma neljubaznu.

"Porazboljevali smo se. Uđemo u autobus i hoćemo da popadamo u nesvest, izađemo oni nas teraju unutra kao stoku. Kao stoku su nas terali unutra. Znači ovo nisam imala u svom životu. Ovakvo iskustvo".

Nervozni putnici su potom pozvali naš konzulat koji takođe nije uspeo da im omogući ulazak u zemlju.

"Nakon toga i nakon intervencije naše strane konzulke, autobus je napustio granični prelaz i vratio se u 15.20. Sve vreme konzulka je bila na vezi sa mnom, generalnim konzulom, koji sam inače pokušavao kod pograničnih organa, odnosno kod šefa teritorijalne granične policije za Temišvar, da se autobusu omogući ulazak u Rumuniju. Nažalost, odgovor nije bio pozitivan i objašnjeno mi je da moraju da se pridržavaju nekih zakonskih naloga i jednostavno pravilnika", kaže Lazar Manojlović, generalni konzul Srbije u Temišvaru.

U rumunskoj ambasadi u Beogradu objašnjeno nam je da oni nisu ovlašćeni da daju izjave kada je reč o srpskim državljanima, ali i da nisu upoznati sa slučajem, navodi B92.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.10.2013. 11:22
Na mrtvoga vuka i zec dize onu stvar Danas drzavljanin srbije je nesto nazalost mizerno pa kakvo nam rukovodstvo tako nas i stranci docekuju. Zalosno jeste al ima i ona narodna Mozes mi ciniti zla kolko hoces al nemozes dokle hoces.
Nedelja 13.10.2013. 12:34
EU standardi.
Nedelja 13.10.2013. 13:17
Kakve su im zene takvi su i carinici!! Dokazano!! :-P
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online