Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.10.2013.
12:33
Beta A

Dačić: Cela Vlada stoji iza novih mera

Premijer Ivica Dačić kazao je da cela Vlada Srbije stoji iza mera za oporavak privrede i konsolidaciju javnih finansija koje je predstavio ministar finansija Lazar Krstić i upozorio da bi Srbija za dve godine bez tih mera doživela argentinski i grčki scenario.

Premijer i prvi potrpredsednik vlade Vučić prate Krstićevo izlaganje
 

"Želimo svima da saopštimo kakva je realna situacija. Nismo ovde da bismo lagali narod. Tu smo i da podelimo tešku situaciju. Najveći teret krize treba da ponesu oni koji najviše imaju, i mi iz vlade", kazao je Dačić na otvorenoj sednici Vlade Srbije na kojoj su predstavljene nove ekonomske mere za koje je rekao da imaju jasnu političku podršku.

On je naveo da te mere nisu samo kreacija ministra finansija niti samo njegova odgovornost nego da Vlada mora sa istom takvom odlučnošću da uđe u taj proces jer bez toga ljudi u Srbiji neće imati čemu da se nadaju u narednim godina.

Dačić je kazao da su dva cilja Srbije približavanje i ulazak u EU koji podrazumeva teške reforme i sprovođenja briselskog sporazuma, dijalog i normalizacija odnosa s Prištine u čemu ima svakodnevnih problema, i ekonomska i finansijska konsolidacija.

"Ako i u jednoj i u drugoj oblasti, onoj koja se odnosi na politiku i onoj koja se odnosi na ekonomiju, Vlada ne upravlja situacijom situacija će upravljati ne samo vladom nego čitavom zemljom i nastaće haos", upozorio je Dačić i naveo da je situacija takva da "smo skoro potrošili našu budućnost u ekonomskom smislu".

On je kazao da je cilj stabilizacija finansija, smanjene deficita, ukidanje nepotrebnih troškova i privilegija.

"To nije velika cifra ali ako narod ne može bolje da živi makar da ima osećaj pravednosti", kazao je Dačić i ocenio da je izlaz iz svih ekonosmkih problema rast bruto domaćeg proizvoda. To je, kako je dodao, u uslovima svetske ekonomske krize nemoguće brzo ostvariti.

On je kazao da se nada da će kriza u svetu slabiti a da mere i dovođenje stranih investitora može uticati na ekonomski napredak koji će omogućiti da restriktivne mere Vlada neće morati da primenjuje dugi niz godina.

"Moramo da situaciju držimo u svojim rukama dok možemo. Sada još možemo", poručio je Dačić i najavio čitav niz odluka koje će uslediti posle današnjeg predstavljanja mera.

Govorći o teškoj ekonomskoj situaciji, Dačić je kazao da će se sadašnja Vlada ozbiljno pozabaviti tim pitanjem.

"Svi su razmišljali o svom rejtingu i ostavljali probleme sledećoj vladi. Želimo da se tim pitanjem otvoreno pozabavimo jer je to u najboljem interesu države", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.10.2013. 13:42
Kad ćemo već jednom da doživimo taj grčki i argrntinski scenario, pa dan nam bude mnogo bolje nego sada?!
Utorak 08.10.2013. 12:41
Dakle IZDAJA I NORMALIZACIJA ODNOSA SA ŠIPTARIMA SU PRIORITETI OVE VLADE . Očekujem AMBASADU KOSOVA U BEOGRADU najdalje za godinu dana . Finansijski NAROD JE ODAVNO BANKROTIRAO sada ostaje da ga UDAVE TOTALNO KAKO SE NE BI OPORAVIO U NAREDNIH 20 GODINA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online