Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 07.10.2013.
20:26
Beta A

Čanak: Vojvodina mora da ima policiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u ponedeljak da Vojvodina mora da ima svoju policiju i službu bezbednosti, da bi zaustavila talas nasilja u Novom Sadu i pokrajini.

Kad on lupi šakom o astal, pa iskoče svi čvarci iz činije: Nenad Čanak

"Potrebna nam je vojvođanska policija, kakvu smo imali do pre 25 godina. Zato nam je potrebna vojvođanska služba koja će voditi računa o bezbednosti svih nas, kakvu smo imali pre 25 godina i jedan dan. Treba nam normalan, miran život, kakav smo imali pre 25 godina i jedan dan... I zato: ima nas, biće nas, ima Vojvodine, biće Vojvodine, predati se nećemo nikada", rekao je Čanak.


Čanak je prisustvovao obeležavanju šeste godišnjice velikog antifašističkog protesta u Novom Sadu.


"Ne prođe dan, ne prođe noć da neko ne ostane mrtav na ulicama Novog Sada i Vojvodine. Kako je došlo do toga da čovek više ne može da se normalno i slobodno kreće ulicama Novog Sada koji je pre samo 25 godina i jedan dan bio najmirniji grad u SFRJ?", kazao je Čanak.


Po njegovim rečima, Novi Sad je čekao četiri godine da se državna vlast "umilostivi" i imenuje načelnika policije u gradu. Čanak je rekao da zabranjena organizacija Obraz i dalje funkcioniše i pojavljuje se na svakom skupu gde treba propagirati mržnju i nasilje, navodeći da su "samo kriminalci bezbedni, a građani strepe za bezbednost dece".


Čanak je ocenio da fašizam "upuzava" u život svakoga dana i zloslutni znaci fašizma su svuda.


"Ko to ima pravo da u ime, ne znam kakvog nacionalnog osećaja, skandira jednu od najstrašnijih parola koja se može smisliti: 'Nož, žica, Srebrenica'? Ko može određivati ko sme da dođe u naš grad kao naš gost, a onda da mu automobil, zbog registarskih tablica, bude razbijen sekirama? Ko može određivati ko sme da izađe na ulicu i da se okupi? A to je ustavno pravo građana ove zemlje!", rekao je
Čanak.


Čanak je govorio pred stotinama građana i aktivista stranke, ispred Spomenika žrtvama Racije, pod stranačkim zastavama, zastavama Vojvodine, Srbije i Evropske unije, uz veliki transparent "Stop fašizmu". Posle govora Čanka delegacija LSV je položila vence na Spomenik žrtvama Racije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.10.2013. 20:29
E bre canak ali ta policija bi tebe morala da apsi po sluzbenoj duznosti! Debeli razbojniku i gelipteru!
Ponedeljak 07.10.2013. 20:53
Svinja hoce da otcepi Vojvodinu! Kako se ne seti neki lik iz Laze Lazarevica da zagrli ovakve kretene sa malo c4...
Ponedeljak 07.10.2013. 21:05
Нема потребе, може да те ухапси и србијанска полиција.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online