Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 05.10.2013.
20:04
Srna A

"Ili će me pustiti na Kosovo, ili su pregovori gotovi"

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će biti dovoljno razuma u Briselu i da će srpskim zvaničnicima biti omogućeno da odu na Kosovo pre lokalnih izbora, ali da će njegovo učešće u pregovorima sa Prištinom biti završeno ako odluka o zabrani ulaska ne bude promenjena.

Premijer Srbije Ivica Dačić 
 

"Obesmišljen ceo dijalog"

Premijer Srbije je rekao da je sastanak u Briselu sazvan, jer se desio "neviđeni skandal" i dodao da je i pre zabrane, kad je dobio informacije da se tako nešto može dogoditi, upozorio ambasadore i EU kakve posledice to može da izazove.

"Između ostalog, da potpuno obesmisli dalji dijalog i moje lično učešće u njemu, jer ako ja kao potpisnik briselskog sporazuma ne mogu da odem na Kosovo i agitujem za izbore koji su raspisani po prištinskim zakonima, onda se postavlja pitanje kakva je svrha takve odluke i onda je to čista opstrukcija briselskog sporazuma", rekao je Dačić.

"Nama je u interesu da mirovni proces bude nastavljen i da dođe do pozitivnih rezultata. Jesam optimista u smislu da sama činjenica da je sastanak sazvan pokazuje da svi shvataju kolika je težina problema u ovom trenutku, ali ako ta odluka ne bude promenjena, što se mene tiče, moje učešće je završeno", rekao je Dačić novinarima u Vrbasu.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da će Srbija otići korak nazad u evrointegracijama, Dačić je rekao da Srbija ne može da bude odgovorna za nešto što neko drugi radi i treba da se podeli jasno šta je čija odgovornost, prenose beogradski mediji.

"Ne može Srbija da bude odgovorna za sprovođenje Briselskog sporazuma, a da nama ne daju da odemo na Kosovo, kako, u čemu smo onda mi odgovorni", rekao je Dačić.

On je naglasio da je strateški cilj Vlade da evropske integracije budu nastavljene, da problemi budu rešeni i da bude postignuto najbolje moguće kompromisno rešenje koje će dovesti do pozitivnog pomaka i kad je reč o građanima koji žive na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Subota 05.10.2013. 23:47
A viđi, baš će te se uplašiti kad si stotinu puta pogazio sopstvenu hrabrost prije toga i uradio suprotno - povinovao se.
Nedelja 06.10.2013. 00:02
Moze i ovako: "Ili ce me pustiti na Kosovo, ili jos ima nade za Srbiju."
Nedelja 06.10.2013. 01:30
odma prekinut sve te izdajnicke pregovore i u pohode na vracanje nase svete zemlje koja je oteta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online