Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 04.10.2013.
19:37
Beta A

''Miting dokaz da Srbi sa KiM veruju Vladi Srbije''

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić ocenio je da je današnji predizborni miting u Štrpcu Građanske incijative "Srpska", pokazao da kosovski Srbi veruju Vladi Srbije i da će na izborma 3. novembra masovno podržati tu listi.

"Više od 5.000 Srba iz čitave pokrajine koji su bili na skupu, pokazuju jedinstvo i spremnost da zajedno s Vladom Srbije, koja i podržava tu listu, rade na očuvanju Kosova i Metohije. Jedini način za to je izlazak na izbore i formiranje Zajednice srpskih opština koja će, svidelo se to nekome ili ne, predstavljati entitet koji će Srbima pružiti svu podršku i pomoć i garantovati bezbednost", rekao je Krstić.

Krstimir Pantić

Na skupu, kome zbog zabrane prištinskih vlasti nisu prisustvovali premijer Ivica Dačić i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin, iako je to bilo planirano, bili su predstavnici Kancelarije Malinka Mitrović i Mirko Krlić.

Krlić je ukazao da je pred Srbima istorijska odluka i da glasanjem za Srpsku listu, pišu istoriju. Dodao je da su izbori demokratski odgovor na istorijski trenutak. On je zagovornike bojkota izbora upitao na šta to pozivaju svoje sunarodnike i kako će onda Srbija da im pomaže - finansira školovanje, zdravstvo i isplaćuje socijalna davanja, ako ne glasaju za Srpsku i ne formiraju Zajednicu srpskih opština.

"Moramo pokazati jedinstvo, jer jedino jedinstveni možemo krenuti ka svojoj budućnosti. Nemamo viška nijednog Srbina da bismo bilo koga ostavili po strani, zbog toga moramo biti za jednu jedinstvenu listu na istom putu. Zašto? Zato što je 'Srpska'", rekao je Krlić.

Predsednik GI "Srpska" Vladeta Kostić pozvao je Srbe da 3. novembra glasaju za "Srpsku", jer se na taj način garantuje još jedna srpska institucija - Zajednica srpskih opština.

Glas za "Srpsku", rekao je Kostić, garantuje očuvanje radnih mesta i plata, zdravstvenog osiguranja, školovanje dece po programima Republike Srbije i očuvanje srpske kulturne baštine i nacionalnog identiteta.

POVEZANE VESTI

Petak 04.10.2013. 19:49
Jel to kao što je 23% od 44% izašlih birača - ubedljiva većina ?
Petak 04.10.2013. 21:22
Izbori ne postoje. Znamo kako idu te stvari. Koliko listića več su isprintani, zaokruženi i čekaju tamo u neku kutiju...?
Petak 04.10.2013. 22:17
Bagro prodana izdajnicka.. Zakucace jednom i na tvoja vrata kuka i motika !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online