Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 04.10.2013.
16:08 >> 18:36h
RTS A

"Srpska" počela kampanju u Štrpcu

Građanska inicijativa "Srpska" mitingom u Štrpcu počela je kampanju za izbore na Kosovu i Metohiji. Skupu je prisustvovalo oko 5.000 Srba.

Srpska lista okupila oko 5.000 Srba u Štrpcu
 

Predstavnici liste, koju podržavaju srpske vlasti, poručili da njihova pobeda znači očuvanje plata, državnih institucija Srbije i sprečava albanizaciju srpskih sredina na Kosmetu.

U opstini Štrpce ima oko 14.000 žitelja, od kojih većinu 9.100 čine Srbi. Albanaca je oko 4.500.

Skup se održao ispred zgrade opštine Štrpce, a na njemu su se mogle videti pristalice i simpatizeri "Srpske" iz svih delova Kosova. Okupljeni su nosili državne i zastave na kojima je ispisano "Srpska", parole na kojima je stajalo "Glasaj Srpsku, gradi Srpsku", "Glasaj Srpsku, glasaš Srbiju", "Dajmo Srbiji glas, glasaš Srpsku" i slične. Da je u toku izborna kampanja u Štrpcu moglo se zaključiti i po bilbordima i posterima koji su izlepljeni u ovom gradu.

Na skupu koji je protekao bez incidenta govorili su, između ostalih kandidati za predsednika Opštine Štprce Ivan Redžić i Gračanice Branimir Stojanović.

"I pored svih zabrana i ucena koje dolaze iz Prištine Građanska incijativa Srpska će pobediti na izborima i stvoriti Sprpsku i jaku Zajednicu srpskih opština na teritoriji Kosova i Metohije", kazao je Režić.

Stojanović je popručio da je skup dokaz da je najveći broj Srba iz pokrajine uz Srbiju.

"Ovo je veliki dan za nas, ovim skupom dokazujemo da je najveći broj Srba na Kosovu i Metohiji uz svoju državu Srbiju i da to niko i nikad neće promeniti", rekao je Stojanović.

Stojanović je rekao da je su učesnici skupa pokazali da žele da kampanja protekne mirno i da želimo da pošaljemo poruku da bez Srbije nema opstanka, i da jedino sprovođenjem poltike Republike Srbije možemo da opstanemo na ovim prostorima.
 

U Štrpce su danas trebalo da dođu premijer Srbije Ivica Dačić i ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin, ali su njihov dolazak na Kosovo onemogućile prištinske vlasti, koji su doneli odluku o zabrani dolaska srpskim zvaničnicima na Kosovo dok traje kampanja.

Predizborna kampanja na Kosovu, koja je počela juče, završava se 1. novembra. Centralna izborna komisija Kosova registrovala je 103 politička subjekta i blizu 8.000 kandidata za učešće na lokalnim izborima na Kosovu.

Od 103 registrovana politička subjekta 50 je iz redova albanske zajednice, 31 srpske, tri turske, devet bošnjačke, tri crnogorske, jedan goranske, po dva iz aškalijske i romske zajednice i po jedan iz egipćanske i hrvatske zajednice. Izbore na Kosovu, kako je najavljeno, posmatraće izuzetno veliki broj međunarodnih i domaćih posmatrača.

POVEZANE VESTI

Petak 04.10.2013. 16:13
Нема ништа од тога. Код нас у КМ по цео дан кружи ауто са озвучењем да се не излази на шиптарским изборима.
Petak 04.10.2013. 16:32
Sad - ako je tačno da na KiM ima i dalje negde oko 250000 Srba - ovaj skup je onda na nivou statističke greške ? Ako niije tako - pa nek vam je "srećna" nova država.... go*na prodana..
Petak 04.10.2013. 18:54
"SRPSKA POCELA KAMPANJU" ...pocela kampanju?...nikakva kampanaja ne bi treabla da se odrzava a da nije u skladu sa izglasani referendum,ili nedavno izabranu skupstinu za sever KiM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online