Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.10.2013.
21:33
Beta A

Miting "Srpske": Glasajte za opstanak Srbije

Učesnici mitinga Građanske inicijative (GI) "Srpska" u Leposaviću pozvali su danas Srbe na Kosovu da masovno izađu na lokalne izbore 3. novembra jer će se tako, kako je ocenjeno, sačuvati veze sa državom Srbijom.

Poziv Srbima da izađu na lokalne izbore: Sa predizbornog skupa u Gračanici
 

Na skupu su predstavljeni kandidati za gradonačelnike u opštinama severno i južno od reke Ibar i kandidati za odbornike u Skupštini opštine Leposavić. Domaćin i kandidat za gradonačelnika opštine Lepisavić Dragan Jablanović pozvao je sugrađane da glasaju za listu GI "Srpska" jer se 3. novembra, kao je rekao, bira opstanak Srbije.

"U proteklih 15 godina mi nismo samo opstajali, već smo uz pomoć Srbije gradili infrastrukturu, sačuvali preduzeća, postali smo univerzitetski centar, otvorili nove škole, a to radimo i danas", rekao je Jablanović.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić izrazio je žaljenje što skupu u Leposaviću nisu prisustvovali članovi Vlade Srbije Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin.

"Međunarodna zajednica i Priština po ko zna koji put gaze ono što su dogovorili i obećali u Briselu. Zato im poručujema da ćemo do 3. novembra trpeti sve uvrede i poniženja, jer su oni svesni da će GI 'Srpska' pobediti na tim izborima i znaju da je to kraj njihovog sna o takozvanom nezavisnom Kosovu", rekao je Pantić.

Vučić počasni građanin Leposavića

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić proglašen je danas za počasnog građanina Leposavića, povodom Dana te opštine. To je na predizbornom skupu Građanske inicijative "Srpska" objavio predsednik Privremenog opštinskog veća Dragan Jablanović a odluka je burno pozdravljena.

 

"Ovim smatramo da su ključevi opštine u rukama Aleksandra Vučića a odluka o počasnom građaninu biće mu uručena prilikom prve posete Leposaviću, koja će biti pre izbora", rekao je Jablanović.

 

On je dodao da je Vučić u kratkom roku obezbedio sredstva za razvoj opštine i izrazio nadu da će ona u narednom periodu biti još veća.

 

On je naglasio da Vlada Srbije nikada neće priznati nezavisnost Kosova i neće ostaviti svoj narod i podsetio da to dobro znaju i Albanci i međunarodna zajednica i da nas, kako je rekao, "zato ponižavaju i obeshrabruju da izađemo na izbore". Optužio je one koji se zalažu za bojkot izbora i uporedio ih sa zvaničnicima u Prištini, ističući da im je interes zajednički.

Kandidat za gradonačelnika Gračanice Branislav Stojanović i načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić obećali su da će posle izbora pojačati veze svih srpskih sredina u Pokrajini.

"Pobedom 'Srpske' pravićemo Zajednicu srpskih opština (ZSO) i zato niko ne treba da ima dilemu da li da izađe na izbore i glasa za nas", rekao je Kosić.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić naglasio je da se stvaranjem ZSO Srbija vraća na Kosovo i Metohiju. Na skupu su govorili i Velika Arsenijević, Radoš Mihajlović i Vučina Janković. Skup je počeo intoniranjem himne Srbije a izveden je i kraći kulturno-umetnički program. Nije bilo incidenata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online