Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 01.10.2013.
14:41
J. Arsenović - Vesti A

"Izjava Olbrajtove dokaz imperijalističkog koncepta SAD"

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt izjavila je da je agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine bila ilegalna, ali ispravna!


Zločini pod plaštom NATO: Medlin Olbrajt i Bil Klinton
 

- Postupci SAD na Kosovu, uključujući kampanju bombardovanja bez mandata UN, bili su protivni međunarodnom pravu, ali i dalje ispravni - tvrdi Olbrajtova, koja je u administraciji Bila Klintona bila zadužena za spoljnu politiku.

Naplatila svoje usluge

Živadin Jovanović podseća da su najveći zagovornici agresije na Jugoslaviju dobro naplatili svoje usluge albanskim secesionistima, pa im čak i zapadni novinari sve češće postavljaju pitanje koliko je pravi motiv za vojni napad zaista bio humanitarnog karaktera.
- Medlin Olbrajt, general Vesli Klark i niz drugih visokih predstavnika američke administracije došli su u posed akcija i suvlasništva najprofitabilnijih kompanija na KiM, kao što su mobilni operateri i rudnici - dodaje Jovanović.

Njena najnovija izjava u Srbiji je dočekana kao još jedna besmrtna potvrda da su SAD pod plaštom NATO-a izvršile agresiju protiv SRJ i zločin protiv mira i čovečnosti, kršeći Povelju UN i sve važeće konvencije.


- Ta izjava odražava imperijalistički koncept i poimanje međunarodnih odnosa. SAD daju sebi za pravo da krše međunarodne zakone i da same procenjuju šta je opravdano, a šta nije. Takav stav vodi u konflikte i haos u međunarodnim odnosima. Iako Vašington smatra da takav haos može da kontroliše, očigledno je da haos, kao duh iz boce, kada jednom izađe više se ne može povratiti niti kontrolisati - kaže bivši šef jugoslovenske diplomatije Živadin Jovanović.


Olbrajtova je Kosovo i Metohiju pominjala u kontekstu namere Vašingtona da opravda vojnu intervenciju na Siriju. To prizivanje na slučaj bombardovanja SRJ bez odobrenja SB UN, za Živadina Jovanovića predstavlja prepoznatljivu matricu globalnog intervencionalizma pod izgovorom brige za ljudska i humanitarna prava.
 

Živadin Jovanović

- Svi sada znaju da je agresija na SRJ bila sa ciljem da se napravi presedan koji će se kasnije koristiti i na koji će se nosioci imperijalističke politike pozivati kada opravdavaju napade na Avganistan (2001), Irak (2003), na Libiju (2011) ili Mali (2012) - smatra sagovornik "Vesti".


Stav SAD da ih međunarodni zakoni i Povelja UN ne mogu ograničiti u vojnom intervencionalizmu, dodatno su začinjeni licemernim pokušajima Vašingtona da kao razlog za agresiju navode brigu za ljudska i humanitarna prava ili zaštitu prava nacionalne manjine.


- Koriste se iscenirani masakri i tragedije da bi se domaća i strana javnost uverila da ne postoji druga mogućnost rešavanja problema osim agresije. Tako je bilo sa slučajem Markala u BiH, sa Račkom na Kosovu, a sada sa bojnim otrovom u Siriji - podseća Jovanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.10.2013. 15:16
Peče li tu babu savjest kad se sjeti da su je od nacizma koji ona sad zastupa nekada upravo Srbi spasili ?
Utorak 01.10.2013. 15:23
JUČE I DANAS TEKSTOVI O OVOJ ROSPIJI...PRELAZI U GADALUK
Utorak 01.10.2013. 16:13
Pripadnica izrazite manjine u USA koji se nikada ne kandiduju na izborima,a vladaju USA već sto godina,pomoću tkz. živosti uma,falsifokovanja novca i otimanjem tuđih resursa. Ko ne veruje,neka pročita pouke vavilonskog Talmuda,ili bar njegove delove koji se odnose na GOJE u prevodu LJUDSKA STOKA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online