Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
38
Ponedeljak 30.09.2013.
21:40
Beta A

"Nedopustivo izjednačavati kvislinge i partizane"

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izjavio je danas da je u regionu potrebno "razlučiti laž od istine" u odnosu prema Drugom svetskom ratu.

Ilustracija: Nije normalno da se oslobodioci izjednačavaju sa kolaboracionistima

"Kvislinške snage se u svim državama koje su nastale raspadom SFRJ izjednačavaju sa partizanima i Narodnooslobodilačkom borbom što je nedopustivo", rekao je Vrebalov na promociji knjige bivšeg ministra spoljnih poslova SFRJ Mirka Tepavca "Moj Drugi svetski rat i mir".

Vrebalov je kazao da bi takve knjige trebalo da postanu udžbenici kako bi mladi mogli sa saznaju istinu o Drugom svetskom ratu. Direktor Centra za regionalizam i kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov ocenio je da se Srbija danas stidi svog antifašizma.

"Borci za slobodu se izjednačavaju sa kolaboracionistima, antifašisti se proglašavaju za zločince, a kvislinzi za heroje. Ovo je vreme besčasća", ocenio je Popov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.09.2013. 21:56
Tacno, a isto tako je nedopustivo izjednacavati cetnike i kvislinge ali to izgleda nikom u Srbiji ne smeta jer je popularno blatiti Srbe uz pomoc svih postojecih lazi na veliku radost srpskih dusmana. Rec 'kvisling' dolazi od istog onog autora od kog i navodni srpski zlocini u poslednjem ratu a to je BBC. Englezi su ga izmislili da bi propagandno obelezili one koji ne zele da budu njihovo topovsko meso i ona po nicem drugom nije pogrdna. Norvezanin Vidkun Quisling je bio predsednik norveske vlade pod okupacijom, bas kao nas Nedic koji je spasao preko pola miliona srpskih izbeglica iz NDH i sa Kosova ali i Srbiju od njenog pripajanja NDH, fasistickoj Madjarskoj, Velikoj Albaniji i Bugarskoj.
Ponedeljak 30.09.2013. 21:57
Ovo danasnje vreme me i podseca na vreme pre 2 svetskog rata,narod siromasan vlast okrenuta zapadu,kapitalizam,dugovi do guse sve neko sivilo...Mi zaboravljamo ko nas je oslobodio Nemacke cizme slabo se danas slave Narodni heroji partizani,oni nisu kalkulisali sa okupatorom kao ostali,nisu svi Srbi bili za cetnike....
Ponedeljak 30.09.2013. 22:02
Voleo bih da ukoliko imate vremena poslusate ovaj govor Momcila Djujica od minut i po, Srbina koji je spasio vise Srba od ustaskog noza nego bilo koji drugi Srbin pod oruzjem u Drugom svetskom ratu. Nama to nekako nije bitno, mi uz pomoc propagande domacih medija i politike vise cenimo one koji su spasavali engleske i americke zivote nego srpske: http://www.youtube.com/watch?v=mV_JmF7FLbI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online