Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.09.2013.
21:50
RTS A

Ostavka istražitelja spornih privatizacija: Pošten sam, neću da me blate

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije i šef Radne grupe za ispitivanje spornih privatizacija Bogdan Pušić podneo je molbu za razrešenje sa dužnosti i zatražio da se formira radna grupa koja bi ispitala navode medija o njemu.

Štitim ugled poštenog policajca: Bogdan Pušić
 

Podseća da je u poslednjih 28 dana u jednom mediju okarakterisan kao kriminalac bez prava na adekvatnu institucionalnu zaštitu, koju je, smatra, svojim radom zaslužio. U molbi za razrešenje, Bogdan Pušić je tražio da se formira Radna grupa koja će proveriti sve navode koji su proteklih nedelja objavljeni o njemu. Navodi da će poštenim policajcima uvek biti na raspolaganju i da razloga za podnošenje zahteva za razrešenje ima mnogo.

"Da bih zaštitio profesionalni ugled srpskog policajca, da bih zaštitio članove svoje porodice, odlučio sam se na ovaj korak s pravom da i dalje, kao i do sada, obavljam svoje dužnosti i dajem svoj doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih drugih oblika kriminala jer sebe još uvek smatram za iskusnog i poštenog policajca", naveo je Pušić.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović je pre nekoliko nedelja od Sektora unutrašnje kontrole tražio da se izjasni da li u radnjama pojedinih policajaca, među kojima je i Bogdan Pušić, ima elemenata krivičnog dela.

"Iz Sektora unutrašnje kontrole su mi odgovorili da saznanja do kojih su došli pokazuju da njihove radnje ne sadrže elemente krivičnog dela jer bi u suprotnom bile podnete krivične prijave. I pored toga predložio sam da se formira Radna grupa koja će proveriti ponašanje svih načelnika u Upravi kriminalističke policije", naveo je Milović.

Bogdan Pušić je pre šest meseci postavljen za zamenika načelnika Uprave. U javnosti je poznat kao šef Radne grupe koja se bavila slučajevima spornih privatizacija i zloupotrebama u poslovanju državnih preduzeća.

U proteklih godinu dana, inspektori Radne grupe priveli su više desetina osumnjičenih za zloupotrebe u preduzećima za puteve, "Galenici", "Luci Beograd", Agrobanci, "Azotari". Procenjena šteta po državu meri se stotinama miliona evra. Prethodnih dana Pušić je u tekstovima u Kuriru optuživan za nekoliko afera i za selektivnost u istragama o korupciji, što je on demantovao.

U intervjuu listu Danas Pušić je rekao da su politički i ekonomski centri moći pokušali da osujete velike antikorupcijske istrage.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.09.2013. 21:54
Bas zato se i povlaci. Zato sto je "posten"!!! smesno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online