Četvrtak 26.09.2013.
21:50
RTS

Ostavka istražitelja spornih privatizacija: Pošten sam, neću da me blate

Štitim ugled poštenog policajca: Bogdan Pušić
 

Podseća da je u poslednjih 28 dana u jednom mediju okarakterisan kao kriminalac bez prava na adekvatnu institucionalnu zaštitu, koju je, smatra, svojim radom zaslužio. U molbi za razrešenje, Bogdan Pušić je tražio da se formira Radna grupa koja će proveriti sve navode koji su proteklih nedelja objavljeni o njemu. Navodi da će poštenim policajcima uvek biti na raspolaganju i da razloga za podnošenje zahteva za razrešenje ima mnogo.

"Da bih zaštitio profesionalni ugled srpskog policajca, da bih zaštitio članove svoje porodice, odlučio sam se na ovaj korak s pravom da i dalje, kao i do sada, obavljam svoje dužnosti i dajem svoj doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih drugih oblika kriminala jer sebe još uvek smatram za iskusnog i poštenog policajca", naveo je Pušić.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović je pre nekoliko nedelja od Sektora unutrašnje kontrole tražio da se izjasni da li u radnjama pojedinih policajaca, među kojima je i Bogdan Pušić, ima elemenata krivičnog dela.

"Iz Sektora unutrašnje kontrole su mi odgovorili da saznanja do kojih su došli pokazuju da njihove radnje ne sadrže elemente krivičnog dela jer bi u suprotnom bile podnete krivične prijave. I pored toga predložio sam da se formira Radna grupa koja će proveriti ponašanje svih načelnika u Upravi kriminalističke policije", naveo je Milović.

Bogdan Pušić je pre šest meseci postavljen za zamenika načelnika Uprave. U javnosti je poznat kao šef Radne grupe koja se bavila slučajevima spornih privatizacija i zloupotrebama u poslovanju državnih preduzeća.

U proteklih godinu dana, inspektori Radne grupe priveli su više desetina osumnjičenih za zloupotrebe u preduzećima za puteve, "Galenici", "Luci Beograd", Agrobanci, "Azotari". Procenjena šteta po državu meri se stotinama miliona evra. Prethodnih dana Pušić je u tekstovima u Kuriru optuživan za nekoliko afera i za selektivnost u istragama o korupciji, što je on demantovao.

U intervjuu listu Danas Pušić je rekao da su politički i ekonomski centri moći pokušali da osujete velike antikorupcijske istrage.

2024 © - Vesti online