Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.09.2013.
01:41
D. N. P. - Vesti A

Lovite Šiptare, a ne nas!

Mada su ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i portparolka Euleksa Irina Gudeljević demantovali pisanje albanskih medija da je 150 pripadnika MUP-a Srbije u civilu ušlo na Kosovo i Metohiju s namerom da pronađu ubicu pripadnika Euleksa Audrijusa Šenavičijusa, dobar deo Srba u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici ipak veruje da su srpski bezbednjaci stigli u njihove gradove.

Hici profesionalnih ubica: Na vozilo Euleksa pucano je odozgo
 


Oni su ubeđeni da, osim što traže ubicu, imaju i druge zadatke, između ostalog i da, do lokalnih izbora, drže pod kontrolom sever Kosova, da agituju za izlazak na birališta i da, koliko god to mogu, neutrališu one koji su za bojkot izbora.

- Zasad nemamo informacija o dolasku policajaca iz Srbije, niti o njihovom navodnom pretresu kuća čiji su vlasnici Srbi iz kriminalnih struktura, niti o potrazi za ubicom pripadnika Euleksa iz Litvanije. To ne znači da srpski policajci nisu među nama jer mnogo nepoznatih ljudi krstari ovih dana severom Pokrajine. Obično tvrde da su predstavnici stranaka i raznih udruženja, moguće je i da među njima ima policajaca, nemamo ništa protiv ako su tu zbog naše bezbednosti, ali, ako ovde na severu i među Srbima traže ubicu Šenavičijusa na pogrešnom su pravcu - kaže jedan od Srba iz Leposavića.

Došli da hapse protivnike izbora

Srbi strahuju da Euleks zna odakle su došle ubice, ali da će, uz prećutnu saglasnost, a možda i pomoć policije iz Srbije, pred same izbore uhapsiti neke srpske kriminalce i optužiti ih za ubistvo Šenavičijusa kako bi se zastrašili svi Srbi na severu Kosova koji se protive izlasku na "Tačijeve izbore".

On savetuje pripadnicima MUP-a Srbije da, ako već imaju saradnju sa Euleksom i zvaničnom Prištinom, ubicu ili ubice potraže u Šaljskoj Bistrici podno Bajgore, gde žive najekstremniji Albanci i odakle su više puta u poslednjih desetak godina dolazile "ekipe" na Ibarsku magistralu da vrše diverzije, demonstriraju silu i zastrašuju Srbe.


- Svi smo uvereni da su ubice, po nalogu iz Prištine, došle sa Bajgore sa ciljem da, napadom na patrolu Euleksa, optuže Srbe, isprovociraju odlazak Kfora i Euleksa i pripreme teren za dolazak jačih snaga KPS-a i specijalaca Rosu. Sa područja Šaljske Bistrice, odnosno Bajgore, gde je OVK imala jedno od najjačih uporišta, organizovano je više diverzija na mostove i nadvožnjake duž puta Leposavić - Kosovska Mitrovica i nekoliko ubistava Srba koja nikada nisu razjašnjena - ističe ovaj Srbin iz Leposavića i dodaje


- Na žalost, iz Beograda su, pre bilo kakve istrage, odmah prst uprli u Srbe, a ako su poslali i policiju da među nama traže ubicu prave nam veliku štetu. Euleks, kao mnogo puta do sada, neće rešiti ni ovaj slučaj.


- Moguće je da je iz Prištine namerno lansirana ova informacija kako bi se još jednom za ubistvo Litvanca okrivili Srbi. Ako policija iz Srbije traži ubicu među Srbima, to znači da su Albanci nevini i da su zločin počinili Srbi. Mada na severu postoje kriminalci i šverceri, niko ovde ne veruje da su Srbi pucali na Euleks, niti da su, sem ako ih neko nije platio, za to imali razloga - kaže odnedavno ražalovani policajac iz Leposavića koji čeka gde će biti raspoređen.

Pucano u krov

Džip nisan kojim su se prevozili pripadnici Euleksa bio je blindiran, to su znale i ubice, pa su se unapred pripremile da sa brežuljka iznad puta pucaju u krov koji nije imao blindiranu zaštitu. Nesrećni Litvanac stradao je upravo od kiše metaka koji su došli sa krova. Sve se dogodilo na području koje je dostupno teroristima sa Bajgore, koje je i ranije bilo meta njihovih terorističkih akcija i sa koga mogu bezbedno da pobegnu. U Leposaviću i Zvečanu su sigurni da je u atentat bilo uključeno nekoliko specijalaca.


Hodžaj: Ubistvo da rasvetli Beograd

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da samo Beograd može u potpunosti da rasvetli prošlonedeljno ubistvo pripadnika Euleksa. Hodžaj je rekao da nema dokaze koji bi direktno povezali Beograd s napadom kod Zvečana u kojem je ubijen carinik Euleksa, ali da srpske vlasti moraju da objave saznanja koja imaju o tom slučaju.
"Ko god želi da razjasni šta se dogodilo, to može da učini samo u saradnji sa Srbijom, koja ima tačne informacije o kriminalcima na Severu i motivima tih ljudi", kazao je Hodžaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online