Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 24.09.2013.
15:37
Beta A

DS: Rušitelji su pobedili graditelje

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović ocenio je da su danas u Skupštini Beograda "rušitelji pobedili graditelje" čime je "poništena izborna volja građana", a Beograd "ponižen".

Đilas, gradonačelnik još kratko
 

"Kada se pre godinu dana ponovo kandidovao za gradonačelnika Beograda, Dragan Đilas je pred sugrađane izašao sa izveštajem šta je sve uradio u Beogradu i za Beograd. Više nego ubedljivo dobio je podršku Beograđana", naveo je Božović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Đilas, kao jedini gradonačelnik u Srbiji koji iza sebe ostavlja tri mosta, bulevare, škole, vrtiće, veliki socijalni program za najugroženije, danas biva poražen od rušitelja.

"Danas je rušiteljska većina skinula s dnevnog reda odluku da će svako treće dete u porodici imati besplatan vrtić i odluku o produženom boravku i produženoj nastavi za decu prva tri razreda osnovne škole. Jer, nisu im važna deca, važno im je da ruše, smenjuju i poništavaju... Danas Đilas. Sutra bilo ko od nas", ocenio je Božović.

On kaže da nova većina još ne zna ko će zameniti Đilasa, šta će se raditi u Beogradu, niti da li će biti lokalnih izbora u gavnom gradu.

"Zato zahtevamo hitne izbore na kojima će građani da odluče ko će da vodi njihov grad. Gradonačelnik treba da se bira neposredno. Ko se i zašto boji neposrednih izbora? Danas su rušitelji pobedili graditelje. Danas je volja Beograđana pogažena i Beograd ponižen. A Beograd to ne zaboravlja. I ne oprašta nikome", ukazao je Božović.

U Skupštini Beograda traje rasprava o smenjivanju Đilasa, za šta SNS, DSS i SPS-PUPS-JS imaju većinu.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.09.2013. 23:21
Sve je to u redu, ali moraju da ćorkiraju i Maju Gojković i Vučevića, jer oni su ojadili Novi Sad za mnogo više para! Zasad 4 miliona evra (ATP Vojvodina), a biće možda i 40 pride?! A i vrli ministar Mirović se dobro ugradio u građevinu!!!
Utorak 24.09.2013. 15:47
Gradjani su glasali za djilasa zato jer su medijskom propagandom bili uvereni da ce DS ostati na vlasti ali su se malo zeznuli. Da se sad raspisu izbori za gradonacelnika sigurno bi vucic dobio vise glasova od djilasa, samo kako god da bilo Beogradu se ne pise dobro jer su oba kandidata izdajnici i rade za interes brisela i vasingtona a na stetu Srbije i njenog naroda.
Utorak 24.09.2013. 15:55
Sve ovo oko smenjivanja djilasa kao i rekonstrukcija vlade , pa hapsenje Miskovica itd....Sve je to samo magla koja bi trebala da zamaze oci gradjanima i da prikrije stvarnu ulogu ove vlade u nastavku unistavanja Srbije koju sprovode zapadne sile. SNS+DS+SPS+URS+LDP+LSV = IZDAJNICI = Zapadne marionete
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online