Utorak 24.09.2013.
15:37
Beta

DS: Rušitelji su pobedili graditelje

Đilas, gradonačelnik još kratko
 

"Kada se pre godinu dana ponovo kandidovao za gradonačelnika Beograda, Dragan Đilas je pred sugrađane izašao sa izveštajem šta je sve uradio u Beogradu i za Beograd. Više nego ubedljivo dobio je podršku Beograđana", naveo je Božović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Đilas, kao jedini gradonačelnik u Srbiji koji iza sebe ostavlja tri mosta, bulevare, škole, vrtiće, veliki socijalni program za najugroženije, danas biva poražen od rušitelja.

"Danas je rušiteljska većina skinula s dnevnog reda odluku da će svako treće dete u porodici imati besplatan vrtić i odluku o produženom boravku i produženoj nastavi za decu prva tri razreda osnovne škole. Jer, nisu im važna deca, važno im je da ruše, smenjuju i poništavaju... Danas Đilas. Sutra bilo ko od nas", ocenio je Božović.

On kaže da nova većina još ne zna ko će zameniti Đilasa, šta će se raditi u Beogradu, niti da li će biti lokalnih izbora u gavnom gradu.

"Zato zahtevamo hitne izbore na kojima će građani da odluče ko će da vodi njihov grad. Gradonačelnik treba da se bira neposredno. Ko se i zašto boji neposrednih izbora? Danas su rušitelji pobedili graditelje. Danas je volja Beograđana pogažena i Beograd ponižen. A Beograd to ne zaboravlja. I ne oprašta nikome", ukazao je Božović.

U Skupštini Beograda traje rasprava o smenjivanju Đilasa, za šta SNS, DSS i SPS-PUPS-JS imaju većinu.

2024 © - Vesti online