Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 26.09.2013.
06:16
Z. Gligorijević - Vesti A

U Rusiji žene komanduju

Kad je Vera Apolonova iz Kazanja odlučila da letuje na Jadranskom moru 1991. godine u nekadašnjoj Jugoslaviji, nije joj na pamet padalo da će zavičaj ostaviti zbog ljubavi.

Vera i Dragoslav Ilić ispred svoje kuće
 


- Kada sam stigla u bivšu Jugoslaviju bio je prvi dan rata. Dok smo izlazili iz Hrvatske, začula sam nečije reči: "Bežite, bežite, počinje rat!" Bila sam srećna što smo stigli u Srbiju, u koju sam se zaljubila na prvi pogled. Dok sam imala para, obišla sam celu Šumadiju, a kad ih je ponestalo, nije mi se vraćalo kući. U jednom razgovoru vlasnik kafane u Raševici mi je ponudio da radim kod njega kao konobarica. Rešila sam da prihvatim posao - priča Vera kako je rešila da ostane još neko vreme u Srbiji.


Jednog dana u kafanu je ušao Dragoslav Ilić, a njeni planovi o povratku u domovinu potpuno su pali u vodu. Bila je to obostrana ljubav na prvi pogled. Zabavljali su se godinu i po dana, a potom se ona preselila kod njega, decembra 1993. godine. Venčali su se maja naredne godine.


- Nisam se pokajala. Imamo odličan brak. U početku smo živeli sirotinjski, jer je Bata puno trošio u kafani. Ali, poslušao me je i postao je domaćin. Napravili smo novu kuću i sada živimo veoma lepo. U Rusiji sam živela na Crnom moru. Sve sam ostavila zbog ljubavi - kaže Vera.

Vera i Dragoslav u polju šargarepe
 


Njen jedini problem u početku bila je poljoprivreda, jer je gradsko dete. Pošto se motike prvi put latila posle udaje, kaže da nije umela da razlikuje kukuruz od trave, pa ju je svekrva često jurila po njivi. Tada bi u pomoć uskakao Dragoslav, koji bi kopao i svoj i njen red sve dok ona nije naučila. Nekoliko godina brala je pečurke sa suprugom, a onda su prešli na uzgajanje šargarepe. Pošto su je zasadili na 2,5 hektara sa prijateljem Slobodanom Marjanovićem, sada imaju puno posla.


Naša sagovornica tvrdi da se kao muževi Rusi i Srbi ne razlikuju mnogo, a jedina prednost je što u Rusiji žene više komanduju:

Složna deca

Vera je iz Rusije dovela i svoje kćerke Katarinu i Kristinu, koje su se takođe udale u Raševici. Dragoslav iz prvog braka ima kćerku Bojanu i sina Bojana. Njih dvoje imaju i zajedničku kćerku Sandru.
- Deca su se odmalena lepo slagala. Iako svi osim Sandre imaju svoje porodice, i dalje su nerazdvojni. Imamo i tri unuka koji se odlično slažu - kaže Dragoslav.

- Novac je u ženskim rukama, a u Srbiji je naopako. Ali, pošto sam krojačica, nešto sašijem, pa opet imam svoje pare. Ovdašnji muškarci ne vole da pomažu ženama u kući, a meni je moj bivši muž Rašat sve pomagao. Mada, ni svi Rusi ne rade po kući. Kako vreme prolazi, sve više vidim da su Srbi i Rusi slični po karakteru. I jedni i drugi vole da lažu, mada, kod nas ne lažu baš toliko. Kada sam došla u Srbiju verovala sam svakom dok nisam shvatila da to ne treba da radim. U kafanu dolaze najgori ljudi - zaključuje Vera.


Dragoslav kaže da je njemu svejedno da li mu je žena Ruskinja ili Srpkinja, jer žena je žena. Jedino što je Vera uvozna.


- E, a rekao si da me ne bi menjao za deset Srpkinja - odmah se umešala Vera.


Dragoslav je brže-bolje pohvalio svoju ženu, ali je naglasio da bi bila još bolja kada ne bi imala jezik.


- Bez tolerancije brak ne može da uspe. Mi se posvađamo zbog jedne stvari, ali i dalje razgovaramo na druge teme - objasnio je Dragoslav.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.09.2013. 08:01
Lepse je biti zapad istoku, nego istok zapadu.
Četvrtak 26.09.2013. 09:50
E kada smo toliki lazovi, onda da s bracom Rusima premuntamo ove sa Zapada... He,he... Samo izgleda da su oni veci majstori u tome, kako nekada, tako i sada... Lukavi Latini, kako zapisa veliki Njegos...
Četvrtak 26.09.2013. 07:50
Sa toliko različite dece, nije im bilo lako..,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online