Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 19.09.2013.
13:44
Beta A

Nedeljković: Ubistvo policajca teroristički akt

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković najoštrije je kao "teroristički napad" osudio napad na pripadnike Euleksa u blizini Zvečana u kojem je poginuo jedan policijac te misije.

Euleks obavlja uviđaj na mestu ubistva
 

"Ovaj teroristički akt izveli su oni čiji je cilj da se destabilizuje sever Kosova i Metohije i da misija Euleks napusti Kosovo i Metohiju", naveo je Nedeljković.

On je zatražio od nadležnih službi bezbednosti da se taj incident u što kraćem roku rasvetli i na taj način izbegnu političke manipulacije o motivima i izvršiocima tog "gnusnog krivičnog dela".

 

Jahjaga: Neko širi nesigurnost i strah

U izjavi predednice Kosova Atifete Jahjage navodi se da je napad na Euleks "neprihvatljiv akt" izvršen od snaga koje žele da "destabilizuju zemlju i ustavni poredak", i to u vreme kada institucije Kosova čine sve da obezbede stvaranje jedne "sveobuhvatne države".

"Napad na Euleks je napad na vrednosti države Kosovo. Takvi napadi na međunarodno prisustvo na Kosovu u periodu priprema za održavanje opštinskih izbora... pokušaji su da se stvori klima nesigurnosti i straha", navodi se u izjavi kosovske predsednice.

Jahjaga je od građana zatražila uzdržanost i mir radi stvaranja mirne atmosfere pred lokalne izbore 3. novembra, što će omogućiti slobodno glasanje u svakom delu Kosova.
 

Tači: Kukavički čin

U izjavi Hašima Tačija navodi se da je reč o sramnom i kukavičkom činu i napadu na red i zakon.

"Vlada u saradnji sa Euleksom, Kforom i drugim međunarodnim partnerima, odlučna je da nastavi ostvarivanje svojih ustavnih i zakonskih obaveza na jačanju vladavine prava na celoj teritoriji Kosova", naveo je Tači.

Euleks je danas saopštio da je na dva vozila te misije u kojima je bilo šestoro službenika pucano je jutros oko 7.30, i da je u tom napadu ubijen jedan policajac misije, a da je troje ranjeno.

Euleks je osudio to "kukavičko nasilje" i saopštio da je u toku istraga ubistva policajca te misije koji je bio u jednom od dva vozila Euleksa u blizini Zvečana na koja su pucali nepoznati počinioci.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 14:02
Najbolje je kad Taci komentarise napad po receptu koji je i sam koristio.
Četvrtak 19.09.2013. 13:49
натпис испод слике : "Euleks obavlja uviđaj na mestu ubistva " ... а пандури са слике играју "кликере" ... ?
Četvrtak 19.09.2013. 14:29
Znaju i vrabci na granama u kom taboru borave teroristi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online