Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 24.09.2013.
12:40
Beta A

Hodžaj: Policajca Euleksa ubili srpski nacionalisti

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj izjavio je u intervjuu za američki list Vol strit džornal da samo Beograd može u potpunosti da rasvetli prošlonedeljno ubistvo pripadnika Euleksa.

Samo Beograd zna ko je to modao da uradi, rekao Hodžaj u intervjuu
 

Hodžaj je rekao da nema dokaze koji bi direktno povezali Beograd s napadom kod Zvečana u kojem je ubijen carinik Euleksa, ali da srpske vlasti moraju da objave saznanja koja imaju o tom slučaju.

"Godine efektivne kontrole nad severnim Kosovom znače da srpske vlasti moraju da obelodane sve što znaju o grupama ili pojedincima u toj oblasti koji su mogli da budu uključeni", rekao je Hodžaj.

"Ko god želi da sasvim razjasni šta se dogodilo, to može da učini samo u tesnoj saradnji sa Srbijom. Srbija ima tačne informacije i punu sliku o ljudima, strukturama organizovanog kriminala na severu i motivima tih ljudi", kazao je Hodžaj.

On je rekao i da mnoge okolnosti u vezi sa ovim slučajem i dalje nisu poznate, ali da se čini da je taj napad "brižljivo planiran", kao i da su ga "izveli srpski ekstremistički nacionalisti sa severa Kosova".

Pripadnik misije EU, Litvanac Audrius Šenavičus (35) je ubijen, a trojica pripadnika Euleksa su ranjena kod Zvečana kada je u četvrtak ujutru otvorena rafalna paljba na dva vozila misije.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.09.2013. 12:57
Lazes Envere, krvave ti ruke.
Utorak 24.09.2013. 12:59
Ovog coveka je mogao ubiti bilo ko...najmanje rezona za to imaju Srbi....99 odsto ubistava na Kosovu od pocetka okupacije su napravili Albanci i nikom nista...niko ih i ne goni....zasto bi sada neki Srbin na primer ubio ovog Litvanca...koji je njegov interes ili interes Srba,,,,meni sve ovo lici na uvek istu kuhinju....
Utorak 24.09.2013. 13:03
Да је србин пуцао он би пуцао у прво возило у којем су били шиптари. Тиме што изрокаш прво возило аутоматски зауставиш колону и онда убијаш ове иза. Зар није логично да тако треба да се одради? А овако се добро зна ко је пуцао. Пуцао је шиптар који је пропустио прво возило па изрешетао друго у којем су били припадници еулекса. А како би се то све сакрило рачунали су да је тај припадник еулекса убијен на северу Космета и да је србин крив. На том месту где је убијен је искључење за 4 шиптарска села, једина на северу. Очекивао сам раније да се јави неки жуган и да нас оптужи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online