Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 15.09.2013.
12:52
Beta A

Ivanović: Žaljenje zbog izbacivanja "Srbije"

Nosilac liste "Srbija, demorkatija, pravda" Oliver Ivanović rekao je u nedelju da je za žaljenje što su predstavnici druge liste brzopleto i samostalno prihvatili odluku Centralne izborne komisije Kosova (CIK) da izbace reč "Srbija" iz svog naziva.

Oliver Ivanović

"Zaista je za žaljenje što su bez ikakvih kordinacija sa nama promenili svoj naziv, jer su time oslabili i našu poziciju. To pokazuje da nema sistema u radu, bez obzira što iza te liste stoje stranke vladajuće kolacije i čitav administrativni aparat Vlade," rekao je Ivanović za agenciju Beta.


On je rekao da je rok za odluku 16. septembar i da nije bilo razloga da se o tome odluči tako brzo i bez dogovora. Nosoci liste "Građanska inicijativa Srbija" u subotu su odlučili da prihvate odluku CIK-a i izbace reč "Srbija" iz svog naziva, prenela je Radio-televizija Srbije.


"Sada smo mi dovedeni u veoma loš položaj, da na brzinu moramo da menjamo svoj naziv iako smo u svoje ime uložili mnogo. Mi smo četiri godine gradili taj brend i on je svima poznat. To je zaista razočaravajuće," kazao je Ivanović.


Dodao je da on još nije odlučio kako će postupiti, da li će prihvatiti zahtev CIK-a ili će odustati od izbora, ali je naglasio da bi mnogo bolje rešenje bilo da su se "Brisel i Priština uslovili da poštuju zakone".


Ivanović je uputio pismo kancelariji Organizaciji za evropsku bezbenost i saradnju (OEBS) u Kosovskoj Mitrovici u kojem je naveo da bi odluka o izbacivanju reči Srbija mogla negativno da utiče na raspoloženje građanja.


U pismo je naglasio i da je zahtev CIK-a stigao bez službenog broja, pečata i potpisa i da se u njemu ne navodi član zakona po kojem bi ta reč bila inkriminišuća.


Lokalni izbori na Kosovu su 3. novembra, posle čega će biti formirana Zajednica srpskih opština. Vlada Srbije je pozvala Srbe sa Kosova da izađu na te izbore.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.09.2013. 13:46
Па магарци једни еврослинави,немојте да излазите на те изборе!Ускоро ће да вам траже да престанете да се зовете Срби,и то ћете на крају да прихватите,са "жаљењем",наравно!Само ви слушајте она три издајничка балавандера у Београду,далеко ћете да догурате!
Nedelja 15.09.2013. 14:22
Реч Србија да буде "инкриминишућа"?Јадни Ивановићу,па Србија је кроз векове "изнедрила" много олоша и шлама,ал оваквих изрода одавно није било ВУЧИЋ,ТАЧИЋ,ДАЧИЋ,НИКОЛИЋ,ВУЛИН... И да знате горе набројани да су Србију кроз векове многи издали и да је Србија устајала још јача. Тако ћете и ви изроди бити уписани у црну историју Србије,а Србија ће изаћи још јача из ових искушења.
Nedelja 15.09.2013. 14:49
Dabogda se nigde nerađala nacija kao što su vladajući Srbi u Srbiji,dabogda im se potpuno seme zamelo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online