Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 14.09.2013.
19:28
Beta A

Oficiri promovisani, sad pravac - Evropa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u subotu, na svečanosti povodom promocije 162 kadeta Vojske Srbije u čin potporučnka, da je jačanje sistema odbrane i bezbednosti jedan od uslova za ostavarivanje spoljnopolitičkih ciljeva, među kojima je i pristupanje Evrospkoj uniji.

Tomislav Nikolić u smotri najmlađih oficira Vojske Srbije
 

"Zadaci u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji postaće sve brojniji i ozbiljniji. Ako Srbija želi da brzo ostvari taj i druge važne spoljnopolitičke ciljeve, moraće što pre da aktivira i ojača intelektualne, diplomatske, ekonomske, materijalne, vojne i druge resurse", rekao je Nikolić na svecanosti ispred Doma Narodne skupštine.


Predsednik je ukazao da država i društvo samo u uslovima unutrašnje stabilnosti mogu skladno da se razvijaju - u političkom, ekonomskom, socijalnom, kulturnom i svakom drugom smislu.


"Istovremeno radimo na promociji mira u regionu u svetu i jačanju dorbosusedskih odnosa, zato već nekoliko godina vojno rukovodstvo uspešno priprema jedinice koje našu zemlju predstavljaju u međunarodnim operacijama", rekao je predsednik Srbije.


Prema njegovim rečima, državno rukovodstvo posvećeno je tome da vojsci u političkom, materijalnom i finansijskom smislu obezbedi ono što je najpotrebnije.


"Takav stav prema vojsci posledica je svesti o važnosti njenih misija, i izraz mere poverenja prema ljudima koji se staraju o odbrani zemlje", rekao je Nikolić.


Vojska, kako je ukazao, mora da bude spremna, da ukoliko to bude potrebno, pruži podršku civilnim vlastima. Obraćajući se danas promovisanim, najmlađim oficirima, Nikolić je poručio da uče stalno i mnogo, da se usavršavaju kao oficiri i kao ljudi.


"Gradite svoje karijere časno i odvažno, sa hrabrošću i odanošću otadžbini koja je krasila heroje srpske vojske kroz čitavu istoriju", rekao je predsednik i mlađe oficire upozorio na iskušenje povodom obeležavanja stogodišnjce Prvog svetskog rata, koji, kako je ukazao, neki moćnici žele da iskoriste da bi prekrojili istorijske činjenice.

POVEZANE VESTI

Subota 14.09.2013. 19:41
Nikako ne sme da spomene koji su to mocnici? Da nisu Rusi?
Subota 14.09.2013. 19:48
U Evropu sa ovim ministrom privrede, nemojte da me zasmejavate!
Subota 14.09.2013. 21:24
" Gradite svoje karijere časno i odvažno, sa hrabrošću i odanošću otadjbini, koja je krasila heroje srpske vojske kroz čitavu istoriju "....lijepo rečeno, samo, ako se ugledaju na tebe, ništa od svega toga, jer nisi baš da držiš govor o časti i dbrani ni države, a ni naroda !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online