Subota 14.09.2013.
19:28
Beta

Oficiri promovisani, sad pravac - Evropa

Tomislav Nikolić u smotri najmlađih oficira Vojske Srbije
 

"Zadaci u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji postaće sve brojniji i ozbiljniji. Ako Srbija želi da brzo ostvari taj i druge važne spoljnopolitičke ciljeve, moraće što pre da aktivira i ojača intelektualne, diplomatske, ekonomske, materijalne, vojne i druge resurse", rekao je Nikolić na svecanosti ispred Doma Narodne skupštine.


Predsednik je ukazao da država i društvo samo u uslovima unutrašnje stabilnosti mogu skladno da se razvijaju - u političkom, ekonomskom, socijalnom, kulturnom i svakom drugom smislu.


"Istovremeno radimo na promociji mira u regionu u svetu i jačanju dorbosusedskih odnosa, zato već nekoliko godina vojno rukovodstvo uspešno priprema jedinice koje našu zemlju predstavljaju u međunarodnim operacijama", rekao je predsednik Srbije.


Prema njegovim rečima, državno rukovodstvo posvećeno je tome da vojsci u političkom, materijalnom i finansijskom smislu obezbedi ono što je najpotrebnije.


"Takav stav prema vojsci posledica je svesti o važnosti njenih misija, i izraz mere poverenja prema ljudima koji se staraju o odbrani zemlje", rekao je Nikolić.


Vojska, kako je ukazao, mora da bude spremna, da ukoliko to bude potrebno, pruži podršku civilnim vlastima. Obraćajući se danas promovisanim, najmlađim oficirima, Nikolić je poručio da uče stalno i mnogo, da se usavršavaju kao oficiri i kao ljudi.


"Gradite svoje karijere časno i odvažno, sa hrabrošću i odanošću otadžbini koja je krasila heroje srpske vojske kroz čitavu istoriju", rekao je predsednik i mlađe oficire upozorio na iskušenje povodom obeležavanja stogodišnjce Prvog svetskog rata, koji, kako je ukazao, neki moćnici žele da iskoriste da bi prekrojili istorijske činjenice.

2024 © - Vesti online