Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.09.2013.
08:19
B. Grujić - Vesti A

I Srbija ima svoj Oktoberfest

Više od 150.000 ljudi prodefilovalo je ulicama Zrenjanina za pet dana, koliko je trajala tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija Dani piva 2013. Gosti iz Australije, Nemačke, Engleske, Austrije, Makedonije i sa Trebinja, tamnim i svetlim točenim pivom zalivali su pljeskavice, dok su ih zabavljali Haris Džinović, Crvena jabuka, Van Gog, sjajni momci iz grupe Miligram, ali i domaći bendovi Šišarke i Raskršće.

Takmičenje u ispijanju piva

U Zrenjanin je stiglo i više od 200 navijača Liverpula iz Bosne, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske, a sve ih je organizovao osamnaestogodišnji Sarajlija Samir, kako bi se zabavili i zajedno odgledali utakmicu Liverpul - Mančester Junajted.


- Skupili smo se iz svih krajeva bivše Juge, putovali smo više od deset sati, ali nije nam žao. Ovo je pravi dernek, raja je odlična i sve nas je na kraju opčinila Crvena jabuka - kratko je prokomentarisao Samir.

Leontina i Tijana Dapčevć
 


Sve je funkcionisalo mnogo bolje nego ranijih godina, manifestacija sve više podseća na kultni Oktoberfest u Minhenu. Gradonačelnik grada na Begeju, nošen idejom da izbegne dosadne uvodne govorancije i zdravice, na veliku binu, pred više od 50.000 ljudi, izveo je plivačkog reprezentativca, najpoznatijeg Zrenjaninca, Ivana Lenđera.

Pozitivna energija sa otvaranja, prenosila se iz jedne večeri u drugu, pa ni kiša koja je pala pred koncert Harisa Džinovića, nije pokvarila atmosferu.  Dodatni impuls priuštila je sjajna grupa Miligram, a sve je na kraju začinila Crvena jabuka, čijim koncertom su i zatvoreni ovogodišnji Dani piva, koji su po opštoj oceni mnogih, bili bolji i kvalitetniji, nego ikada do sada. Od kvalitetnog programa za najmlađe, za koji su se pobrinuli Leontina i njen dečiji hor, Tijana Dapčević i legendarni Minja Subota, preko dobro organizovanog sajma preduzetnika i izložbe rukotvorina, do sjajnih svakodnevnih prezentacija tenisa, karatea, bič voleja, američkog fudbala i ostalih sportova.

 

Popili su se hektolitri piva, pojelo se nekoliko tona pljeskavica i ostalih roštilj specijaliteta, kuvao se čobanski paprikaš i riblja čorba, a na kraju su se takmičili najbolji i najbrži ispijači piva iz krigli. Nagrada je pripala Martinu Kajtaziju iz Bačke Palanke, koji je kriglu od jednog litra iskapio za 5,75 sekundi. Takmičile su se i dame, a pobedu je odnela Leskovčanka Martina Trajković koja je pola litre piva popila za nešto više od tri sekunde. Pobednici su se kući vratili bogatiji za po 400 evra.   

Rokerski lapsus


Nastup pevača Đorđa Davida obeležio je gaf, kada je na početku koncerta pozdravio Zaječar, umesto Zrenjanin. Nagrađen je zvižducima i negodovanjem, ali se iskupio sjajnom svirkom. Iako su mnogi Zrenjaninci uoči manifestacije negativno komentarisali to što je opština na pevače potrošila oko 50.000 evra, veći je broj onih koji su po završetku festivala bili zadovoljni. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online