Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 23.08.2013.
08:00
Beta A

Svi putevi vode u Zrenjanin i Leskovac: "Dani piva" i "Roštiljijada"

Posle "Bir festa" u Beogradu, sledećih nekoliko dana u epicentu biće Zrenjanin i Leskovac. U banatskom gradu od 28. avgusta do 1. septembra održaće se "Dani piva", dok je od 26. avgusta do 1. septembra u gradu na jugu Srbije "Roštiljijada".

"Dani piva" u Zrenjaninu
 

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je na konferenciji za novinare da su Dani piva jedna od najvažnijih manifestacija u tom gradu, a ove godine pripremljen je bogat muzički, kulturni i sportski prateći program.


"Verujem da će Zrenjanin tih dana biti turistički centar Srbije, a posle više decenija, 28. avgusta, kada je i gradska slava, biće organizovana liturgija i litija kroz centar grada", rekao je Janjić.

Festival tamburaša u Zrenjaninu

Festival tamburaša Gradska
tamburica biće održan od 23. do 25. avgusta na platou ispred
Vojvođanske banke u centru Zrenjanina, najavili su danas
organizatori. Predstavnik organizacionog odbora festivala Nedeljko Golušin rekao je
novinarima da će na festivalu tamburice učestvovati odlični
tamburaški orkestri i da je  program manifestacije raznovrsan.

Kao prateći sadržaji manifestacije biće organizovani festival folklora, Sajam inovacija i preduzetništva i programi za decu, a publiku će zabavljati Tamburaški orkestar "Ego", Dejan Petrović i "Big bend", Haris Džinović i grupe S.A.R.S. i Bed Kopi (Bad Copy).


U muzičkom programu učestvuju i Kanda, Kodža i Nebojša, "Van Gog", "Sveti Gral", "Ortodox Celts", "Miligram", "Šišarke", Boris i Karington bend, "Crvena jabuka" i "Raskršće".


Na festivalu koji će ove godine biti održan 28. put, biće organizovano i tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva. Detaljan program Dana piva dostupan je na zvaničnoj internet stranici te maniestacije www.danipiva.rs.
 

Na ovogodišnjoj "Leskovačkoj roštiljijadi" učestvovaće oko 1.000 ugostitelja, a očekuje se više od 600.000 posetilaca, rečeno je danas u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).
 

Ljubitelji pravog roštilja pohrliće u Lekovac na "Roštiljijadu"
 

"Premašićemo cifru od 600.000 posetilaca prošle godine i očekujemo veliki broj gostiju iz Slovenije, Bugarske, Makedonije i Rumunije", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu direktor Turističke organizacije Leskovca Žikica Nestorović.


Kako je najavio, na 24. roštiljijadi učestvovaće veliki broj majstora roštilja, a svi štandovi su već rasprodati.  Nestorović je podsetio da je prošle godine najveća pljeskavica
napravljena u Leskovcu bila teška 54 kilograma i dodao da očekuje da ove godine bude premašen taj rekord.  Na "Leskovačkoj roštiljijaji" nastupaće kulturno-umetnička
društva, trubači i mužičke grupe.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.08.2013. 08:08
I posle toliko piva, biće haosa po tim istim putevima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online