Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 12.09.2013.
15:54
Beta A

Vulin: Ne menjamo politiku prema Kosovu

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je u četvrtak da promena rukovodstva u četiri opštine na severu Kosova ne znači da Srbija odustaje od svoje pokrajine.

Alekandar Vulin: Nema nesloge među Srbima
 

"Ovo nije promena politike, ovo je promena rukovodstva, ali nije promena politike očuvanja Kosova i Metohije i očuvanja interesa Republike Srbije na ovim prostorima. Novoizabrano rukovodstvo čine jednako dobri i pošteni Srbi... ovde nema neprijatelja, nema sukoba, ničega što bi neko voleo da vidi, nema nesloge među Srbima i ovo je dokaz jedinstva i nema boljeg dokaza nego da se odluka Vlade Srbije poštuje", rekao je Vulin u Leposaviću.


Ministar je prisustvovao primopredaji dužnosti između smenjenog i novog rukovodstva opštine. Vulin je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Leposavića i rekao da je dosadašnji predsednik opštine Dragiša Vasić čestit čovek i dobar Srbin, i da voli Republiku Srbiju i kad je to prijatno i kad to nije.


Ovo je naša država

U ime budućeg rukovodstva i Vlade Srbije ministar je rekao da će svi početi projekti u opštini Leposavić biti završeni - most, ulice za rekonstrukciju.


"Ovo je naša država i moramo tako da se ponašamo", rekao je on.


Vulin je pozvao Srbe da budu jedinstveni, da glasaju za listu koju podržava Vlada Srbije i dodao da moraju da znaju da se Vlada neće "pomeriti sa Kosova, neće prestati sa davanjima, neće odustati od radnih mesta".


"Da bismo sve to uspeli, moramo da imamo zajednicu srpskih opština. Kada formiramo moćnu i čvrstu zajednicu, država Srbija ima ustavni i zakonski mehanizam da finansira sve što je danas finansirala. Ne budemo li u tome uspeli onda smo svi zajedno u problemu", rekao je Vulin.


Budućnost zavisi samo od nas

Prema njegovim rečima, Priština radi sve što može da zajednica ne zaživi i da lista "Srbija" koju podržava Beograd ne prođe dobro na lokalnim izborima 3. novembra.


"Budućnost pred nama zavisi samo od nas, od naše hrabrosti i snage da preuzmemo odgovornost za sopstveni život... Srbima je potrebno jedinstvo", rekao je Vulin.


Predsednik privremenog organa opštine Leposavić Dragan Jablanović rekao je da je prihvatio dužnost ne zbog lične satisfakcije, već zato što voli svoju državu, porodicu i ljude na Kosovu i kako bi dao svoj doprinos da Srbi ostanu na Kosovu.


"Razumeo sam da je ovo vreme kada ne treba da vladaju emocije već razum. Zato moramo da donosimo mudre odluke. Prihvatio sam dužnost kako bi Srbija na ovim prostorima opstala i ubeđen sam da će građani da razumeju situaciju na najbolji mogući način", rekao je Jablanović i dodao da očekuje dobru saradnju s bivšim rukovodstvom opštine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.09.2013. 16:12
Ne menjamo politiku prema Kosovu...vjerujemo vam ovaj put na riječ, prodali ste ga i nastavljate da trgujete sa preostalim Srbima, buljavi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online