Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.09.2013.
06:42
telegraf.rs A

TV pornići: Seks dozvoljen posle ponoći

Sve veći broj televizija u ovdašnjem etru posle ponoći emituje erotske filmove, pa tako gledaoci u kasnim satima mogu do mile volje da uživaju u ostvarenjima “za odrasle“. Sve to besplatno, i potpuno legalno, jer Zakon o informisanju to dopušta. Po količini filmova koji se prikazuju, reklo bi se da je to urađeno na zadovoljstvo velikog broja gledalaca.

Ako se u filmu ne vidi sve, ako je pušten u odgovarajuće vreme i propisno obeležen (18+), nema prepreke za prikazivanje
 


Od nacionalnih televizija, ovakav program ima Hepi televizija, koja je u svoj repertoar u poslednjih nekoliko meseci uvrstila gotovo sve poznate filmove iz ovog žanra. Iz ove medijske kuće objašnjavaju da ovakvi filmovi nisu nelegalni za prikazivanje, kao i da se emituju u propisanim terminima.

Pročitajte još:

* Da je snimljeno više pornića, bila bi bolja zaposlenost u SAD

- Pored poštovanja zakonskih odredbi o vremenu emitovanja i o upozorenja o sadržini, vodi se računa da se emituju takozvani “soft” filmovi u kojima nema eksplicitnih scena seksualnog odnosa. Filmove bira urednik filmskog programa - saopštavaju iz ove televizije.


Pored Hepija, u prosečnom kablovskom paketu se mogu naći još najmanje četiri ili pet televizija koje emituju ovakav program.

Prva je počela sa njima kablovski kanal ”TV 1000″, a onda su se pridružile još neke lokalne stanice. Međutim, među njima ima velikih razlika, od budžeta produkcije do načina na koji su presnimavani glasovi glumaca.

Evo, ne vidi se ništa

Tako se neretko može naići na scenu u kojoj glumac ili glumica izgovaraju rečenicu iako su im usta zatvorena (?!), a pored toga ima scena u kojima glasovi glumaca odgovaraju sceni teškog fizička zlostavljanja, umesto što opisuju strastveni ljubavni čin.


Goran Karadžić, iz Republičke radio difuzne agencije, ističe da je emitovanje ovih filmova legalno, jer je naš zakon blagonaklon prema takvom programu ukoliko se emituje u kasne sate, i ukoliko je propisno obeležen.


- Svesni smo da veliki broj televizija emituje erotske filmove posle ponoći, ali oni to rade potpuno legalno. Zakonska rešenja koja su regulisala takav program su liberalna u našoj zemlji, tako da ovakvi filmovi mogu da se emituju posle ponoći, uz jasna obeležja pre filma da se radi o filmu za punoletne, kao i upozorenjem za vreme trajanja. Oni to poštuju i ne postoji nikakav zakonski osnov za pokretanje procedure protiv emitera. Zakon je isti za sve. Zato ne delimo televizije na one sa nacionalnom frekvencijom, ili kablovskom pokrivenošću - kaže on.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 19:08
Ma kakvi filmovi i cekanje do pola noci to mi imamo u sred bijelog dana na svakom cosku u zivo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online